Sport

De Kopgroep: chapeau voor Cavendish

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: chapeau voor Cavendish

De Kopgroep maakt een diepe een diepe buiging voor Mark Cavendish. Dat de renner op deze manier kon terugkomen, dat hadden weinigen hem gegeven.

#4 - Tour: Petje af voor Cav (S07) - De Kopgroep wielerpodcast

Topsprinter Mark Cavendish pakte voor het eerst sinds 2016 weer eens een etappe in de Tour. En dat liet velen niet onberoerd. Zelfs Mart Smeets was geraakt. "Ik ben nooit lid van de Cavendish-fanclub geweest, want ik vond zijn optredens vaak sociaal te laken. Maar dat hele beeld heeft hij weggepoetst met een formidabele sportieve prestatie. Dit was zijn 'finest moment' in de late herfst van zijn carrière. Ik neem mijn pet voor hem af". Martijn Hendriks moest een traantje laten bij het filmpje dat ploeggenoot Fabio Jakobsen voor hem opnam. De renner, die vorig jaar zo hard viel, feliciteert Mark Cavendish. Cavendish spreekt op zijn beurt de hoop uit dat Jakobsen volgend jaar gewoon de Tour zal rijden.

De voorspelling

De Kopgroep blikt uit naar de etappe die volgt: de vlakke tijdrit van 27 kilometer. Daar staan twee dingen op het spel: uiteraard de ritwinst, maar interessanter is misschien wel wie er na deze tijdrit het geel om zijn schouders heeft. Dat Mathieu van der Poel het geel houdt lijkt onwaarschijnlijk, maar wie neemt het van hem over? Is dat Julian Alaphillippe, Wout van Aert of gaat Wilco Kelderman ons verrassen?

Voor de etappewinst lijkt er één grote favoriet: Stefan Küng (Groupama FDJ). Als de heren de voorspelling doen voor de Natte Vinger kiest Martijn Hendriks dan ook gauw voor hem. Mart Smeets doet een gooi en kiest voor Wout van Aert (Jumbo-Visma). Joost Vullings kiest een iets onbekendere renner: het talent Brandon McNulty (UAE Emirates).

Weet jij het beter? Doe je voorspelling via het Instagram-account van De Kopgroep en win een De Kopgroep fietsbel!

Ster advertentie
Ster advertentie