Sport

Retro Tour

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Retro Tour

De beentjes in de olie, strak gesoigneerd en graatmager… De Kopgroep staat in originele opstelling klaar voor de Tour de France van 2021. Joost Vullings, Martijn Hendriks en Mart Smeets volgen de komende drie weken de koers, af en toe vergezeld door een meesterknecht uit het ex-profpeloton.


Tour: we gaan beginnen!

Mart vreest dat Nederlanders vooraf een te rooskleurig beeld hebben van de kansen op geel voor Mathieu van der Poel. “Heel Nederland denkt zoals we ook over het voetbalelftal denken. ‘Die worden makkelijk Europees kampioen en Van der Poel wint makkelijk de eerste etappe en krijgt makkelijk de eerste gele trui.’ Volgens mij zit sport zo niet in elkaar.” Dat Van der Poel en andere renners die aan de Spelen in Tokio mee gaan doen, de Tour als ‘trainingsrondje’ gebruiken, ziet hij met lede ogen aan. “Ik vind niet dat dat kan, maar de wereld verandert en de renners kiezen hun ritten uit.”

Martijn is al naar Frankrijk vertrokken en heeft het routeboek goed doorgenomen. Daar staan maar liefst 8 sprintetappes in, waar wel weer eens oude bekenden zouden kunnen opduiken. “Het is wel een beetje retro, met Greipel en Cavendish. Het lijkt wel of je zeven jaren terug geworpen wordt,” merkt Joost op. “Die zijn nog van jouw generatie, Mart!”

De heren zouden niet tot De Kopgroep behoren, als ze niet ook de nodige wielerclichés zouden bezigen. Uitspraken als ‘de renners maken de Tour‘ en ‘de neus aan het venster drukken’ zijn in de eerste opnames al gedaan. Vink jij als luisteraar alle clichés op de wielerbingokaart af?

Of waag een gokje in de Natte Vinger, de enige echte prijzenrubriek van De Kopgroep. Want ook dit jaar zijn kosten noch moeite gespaard om een schitterende prijs te winnen. Bij een goed voorspelde winnaar van de etappe van de dag, win je een heuse De Kopgroep fietsbel! Meedoen kan via het Instagram-account van De Kopgroep.

De Kopgroep is er elke Tour-dag zo rond het middaguur, via je favoriete podcastapp of op de NPO Radio 1 site.

Ster advertentie
Ster advertentie