Sport

De Kopgroep: Ikkers

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: Ikkers

De Kopgroep is nog diep onder de indruk van het huzarenstukje van Mathieu van der Poel van gisteren. Waar het Nederlands elftal het liet afweten, stelde de individuele sporter zondag niet teleur.

De gele trui van Van der Poel ontroerde Martijn en Joost en zelfs veteraan Mart werd er stil van. "Ik heb een heleboel Tour de Frances in mijn leven meegemaakt, maar ik heb denk ik nog nooit zó'n weldoordachte actie, zó goed, zó tot het gaatje uitgevoerd gezien. Ik was helemaal flabbergasted. Kippenvel, door alles heen," aldus Mart.

Nu het voetbalelftal het af liet weten, vraagt Mart zich af of wij meer een land van 'ikkers' zijn als het om de sport gaat. "Ik heb zelden zo'n goed uitgevoerde actie gezien, waar een 'ik' een eenling, het van 'wij', het hele peloton wint. Zou het zo kunnen zijn dat we toch niet beter individuele sporten spelen dan teamsporten?"

#2 - Tour: Ikkers (S07) - De Kopgroep wielerpodcast

De Kopgroep blikt ook vooruit naar de etappe van vandaag. "De rode loper wordt uitgerold voor de snelle mannen," weet Martijn in Frankrijk. Als hij op verzoek van Mart uit het raam van zijn ietwat smoezelige hotelkamer kijkt, voorspelt hij qua weer verder geen verrassingen, dus geen waaiers vandaag. Wel hoopt hij op een aanval van Ide Schelling, die vandaag de bollentrui van Mathieu van der Poel mag dragen, omdat die al in het geel rijdt. "Hij hoeft maar één puntje te sprokkelen en hij gaat weer aan kop."

De Natte Vinger gaat weer de lucht in en Joost voorspelt dat Caleb Ewan zal winnen. Martijn merkt op dat Ewan zijn eerste sprint altijd verknald, en gaat daarom voor Arnoud Démare ("die eigenlijk ook nooit goed is in een eerste sprint, maar dat vergeten we voor het gemak even"), en Mart gaat voor Sonny Colbrelli.

Weet jij het beter? Doe je voorspelling via het Instagram-account van De Kopgroep en win een De Kopgroep fietsbel!

Finish Alert

Heb je geen tijd om de volledige etappe te kijken, maar wil je de finish niet missen? Meld je dan aan voor de Finish Alert in de NPO Radio 1-app.

Op die manier krijg jij elke etappe vlak voor de finish een pushmelding op je telefoon, zodat je niks hoeft te missen van het gevecht op de eindstreep.

Download de NPO Radio 1-app hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie