Sport

De Kopgroep: 'Heel Frankrijk naar haar op zoek, er bekroop me een soort Franse revolutie gevoel'

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: 'Heel Frankrijk naar haar op zoek, er bekroop me een soort Franse revolutie gevoel'

De heren van De Kopgroep likken de wonden na de grote valpartijen van gisteren. "Ze hadden een statement kunnen maken, maar nee hoor... De Franse slag", aldus Mart Smeets.

Het doornemen van het medisch bulletin zou al een hele podcast op zich kunnen zijn. "We kunnen eigenlijk beter de mensen opnoemen die zich niet gemeld hebben met een klacht of blessure", aldus Martijn.

Hulpkreet

Roxane Knetemann, deze editie van De Kopgroep af en toe meesterknecht voor onze mannen, herinnert zich hoe het er in het peloton aan toe gaat na zo'n grote crash. "Het is gegil, en zeker als het zo'n valpartij is als gisteren, dan gaan ze ook echt hard. Voor de val hoor je ook al gegil. Je weet dat je gaat vallen en slaat nog een soort van hulpkreet uit. Dat helpt niet, maar je doet het toch. Als je eenmaal ligt hoor je overal gemopper, en de mechaniekers natuurlijk die overal om je heen rennen. Ploegleiders die komen kijken en de medische staf die komt kijken of je nog heel bent. Er gebeurt heel veel."

Heel Frankrijk is inmiddels op zoek naar de vrouw die de crash met haar kartonnen 'Opi & Omi' bord veroorzaakte. "Toen ik hoorde dat de Tourorganisatie naar haar op zoek is, bekroop me wel een ongemakkelijk gevoel. Ik vind echt niet kunnen wat er gebeurd is, maar heel Frankrijk op zoek naar die mevrouw... Er bekroop me een soort van Franse revolutie gevoel."

De heren hebben wel wat ideeën hoe de vrouw een gepaste straf kan krijgen. Beluister ze in de nieuwste aflevering van De Kopgroep.

#1 - Tour: Valpartijen (S07) - De Kopgroep wielerpodcast

Vergeet ook niet een voorspelling te wagen in de Natte Vinger via het Instagram-account van De Kopgroep. Om je alvast op weg te helpen: Roxane ging voor Michael Matthews, Martijn voor Mathieu van der Poel, Mart voorspelt opnieuw winst voor Julian Alaphilippe en Joost speelt Wout van Aert.


Ster advertentie
Ster advertentie