Sport
MAX

Nieuw boek over de triomftocht van Feyenoord onder Arne Slot: 'Wij gáán winnen...'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw boek over de triomftocht van Feyenoord onder Arne Slot: 'Wij gáán winnen...'

Samen met Bart Vlietstra schreef Willem Vissers het boek Wij gáán winnen… Twee jaar volgden zij Feyenoord intensief op de voet. In Villa VdB blikt Vissers terug op het zestiende kampioenschap van Feyenoord.

Video niet beschikbaar

"Ik ben nu ruim dertig jaar sportjournalist. Feyenoord heeft mij sinds jonge leeftijd gegrepen en heeft een speciaal plekje in mijn hart", zegt Vissers. "Mijn vader is een Rotterdammer, toch gaven mijn ouders niks om voetbal, maar als kind ben ik vaak naar Rotterdam geweest en langs de Kuip gereden. Toch spreekt Vissers zich niet expliciet uit als Feyenoord fan: "Ik houd vooral van mooi voetbal."

Enorme boost

"Feyenoord is een fascinerende club." In de afgelopen twee jaar is Feyenoord volgens Vissers enorm veranderd, mede door Slot. "Met Slot kreeg Feyenoord een nieuw soort trainer. Het elftal kreeg een enorme boost. Dit was vanuit journalistiek oogpunt ook erg interessant." Vissers spreekt over de gepassioneerde fans vol met tatoeages op hun lijf, over de verstrooiing van de as in het stadion. "De liefde voor Feyenoord gaat heel diep, het is samen genieten en samen lijden." Het boek staat stil bij verhalen van supporters, maar de nadruk ligt op de voetballers.

Blijft Slot?

Vissers over het afgelopen seizoen: "Feyenoord is geen ploeg die ieder jaar kampioen wordt. Het lijden was er dit jaar gewoon niet." De rollen tussen Feyenoord en Ajax waren dit jaar omgedraaid. "Dit jaar heeft de club weer veel geld opgeleverd, door Champions League deelname en ze gaan waarschijnlijk ook spelers verkopen, maar het stadion De Kuip is en blijft een heikel punt. In de afgelopen weken is de toekomst van Slot meermaals besproken. Vissers adviseert Slot om bij Feyenoord te blijven, maar verwacht dat hij toch gaat vertrekken…

Wil je kans maken om dit boek te winnen? Zie dan onderstaande tweet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Villa VdB

Villa VdB (Omroep MAX) hoor je van maandag t/m donderdag van 14.00 tot 15.30 uur op NPO Radio 1. Gepresenteerd door Jurgen van den Berg.

Ster advertentie
Ster advertentie