Sport
EONOS

Dennis te Kloese nieuwe directeur Feyenoord

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dennis te Kloese nieuwe directeur Feyenoord

Dennis te Kloese wordt de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. Hij werd al eerder gelinkt aan de Rotterdamse eredivisionist, maar toen bleef hij liever in Noord-Amerika. Daar was hij algemeen directeur van de Amerikaanse voetbalclub Los Angeles Galaxy. Daarvoor was hij onder andere hoofdscout bij de Mexicaanse club Chivas Guadelajara.

Dennis te Kloese van Mexico naar LA Galaxy

In Mexico werkte Te Kloese samen met voetbaltrainer Hans Westerhof. Die vertelde in Langs de Lijn En Omstreken dat de nieuwe baas van Feyenoord de kneepjes van het vak leerde in Mexico. Daar was hij volgens Westerhof terechtgekomen, omdat hij een vriendinnetje had leren kennen in Guadalajara.

In die Guadalajara bekleedde hij diverse functies bij Chivas. Na wat omzwervingen in de regio werd de Nederlander in 2014 algemeen directeur van de Mexicaanse voetbalbond. Vier jaar later verkaste Te Kloese naar de Verenigde Staten naar LA Galaxy.

In Rotterdam staat Te Kloese een hels karwei te wachten. Hij volgt Mark Koevermans op die ontslag nam nadat hij meerdere keren werd bedreigd. Daarnaast heeft Feyenoord te kampen met grote financiële problemen en zit de club in haar maag met Feyenoord City. Dit project heeft al vele miljoenen gekost en lijkt er zeker op korte termijn niet te komen. Doordat de plannen stil zijn komen te liggen, zal er meer moeten worden geïnvesteerd in het huidige stadion, De Kuip.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie