Feyenoord verslaat koploper AZ in Alkmaar

2. Feyenoord verslaat koploper AZ in Alkmaar

AZ is niet meer ongeslagen in de eredivisie. Feyenoord slaagde erin de ploeg van Pascal Jansen een loer te draaien. Het werd 1-3 in het AFAS Stadion.

De commentatoren zaten vaak op het puntje van hun stoel in de eerste helft. De grootste mogelijkheid in de beginfase was een schot van Sebastian Szymanski van Feyenoord op de paal. AZ-aanvaller Jesper Karlsson schoot in de korte hoek naast.

Jens Odgaard hielp AZ aan een 1-0 voorsprong. Bij de voorzet van Pantelis Hatzidiakos ging Feyenoord-keeper Justin Bijlow onder de bal door. Daarachter stond Odgaard die hoog kwam en raak knikte.

Heel lang kon AZ niet genieten van de voorsprong. Een paar minuten later kwam de bal namelijk op elf meter te liggen, waar Orkun Kökcü wel raad mee wist. Santiago Giménez ging over het been bij Sam Beukema wat tot de penalty leidde.

Hierna was het weer aan AZ. Jordy Clasie probeerde te profiteren van een te korte terugspeelbal van Rasmussen. Zonder na te denken haalde de AZ-middenvelder uit. De bal eindigde naast het doel.

In de tweede helft vond AZ het net, maar er ging buitenspel aan vooraf. Szymanski deed het van ruime afstand. De Poolse middenvelder hielp Feyenoord aan de 1-2 voorsprong.

Invaller Danilo deed daar nog een schepje bovenop. Met zijn tweede balcontact haalde hij in een keer uit. De bal eindigde perfect in de kruising achter AZ-keeper Hobie Verhulst.

Door de overwinning van Feyenoord neemt PSV de koppositie over van AZ. Eerder vanmiddag wonnen de Eindhovenaren met 6-1 van FC Utrecht. Ajax kan er vanavond nog overheen bij een overwinning op Excelsior. De aftrap is om 20.00 uur.

Regenboogaanvoerdersband

Voor de wedstrijd AZ-Feyenoord werd bekend dat Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü weigerde de regenboogaanvoerdersband te dragen vanwege religieuze redenen. Gernot Trauner nam daarom de (regenboog)aanvoerdersband over. Hugo Borst reageerde in de uitzending, net als Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation, mede-initiatiefnemer van de actie.