Sport
NOS

Willem II gaat met de punten weg uit Arnhem

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Willem II gaat met de punten weg uit Arnhem

Willem II heeft zich gerevancheerd voor de ruime nederlaag bij Feyenoord vorige week. De andere deelnemer aan de voorrondes van de Europa Conference League, Vitesse, werd in Arnhem met 0-3 verslagen.

Vitesse-trainer Thomas Letsch zag het duel tegen Willem II als tussendoortje. Enkele vaste basisspelers ontbraken. Eli Dasa, Oussama Darfalou, Riechedly Bazoer, Nikolai Baden Frederiksen; ze startten allemaal op de bank. Vitesse moet zich donderdag ten koste van Anderlecht plaatsen voor de groepsfase van het nieuwe Europese voetbaltoernooi. De eerste ontmoeting eindigde in 3-3.

Willem II speelde vrijuit. Een van de eerste grote kansen was meteen raak. Kwasi Wriedt kopte een indraaiende vrije trap binnen. Mogelijkheden waren er wel voor Vitesse. Openda schoot via een rug van een Willem II-verdediger op goal. Timon Wellenreuther, die deze week terugkeerde in Tilburg, maakte er nog maar net een corner van.

Ché Nunnely stuurde de verdedigers van Vitesse in de 36e minuut het bos in. De aanvaller ging diep, kreeg de bal en omspeelde doelman Markus Schubert. De keeper zag er vandaag bij de goals niet goed uit. Invaller Baden Frederiksen leek Vitesse terug te brengen. De VAR keurde zijn doelpunt af, vanwege buitenspel. Wesley Spieringhs maakte met het hoofd een einde aan de aspiraties van Vitesse vandaag (0-3).

Andere wedstrijden
Eerder vandaag steeg Feyenoord door naar de koppositie in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen met 2-0 van Go Ahead Eagles. Ajax liep averij op bij FC Twente. Het werd daar 1-1.

Ster advertentie
Ster advertentie