Puntverlies voor regerend kampioen Ajax in Enschede

2. Puntverlies voor regerend kampioen Ajax in Enschede

FC Twente en Ajax hebben in Enschede met 1-1 gelijkgespeeld. Het tegenvallende Ajax scoorde uit het niets in de 52e minuut via Sébastien Haller. Een paar minuten voor tijd vond Robin Pröpper met een afstandsschot het net.

Een week na de flitsende seizoenstart tegen NEC (5-0) liep Ajax averij op. De Amsterdammers kregen ondanks een overwicht voor de rust amper kansen. Twente verdedigde solide en counterde dreigend via Manfred Ugalde en Queensy Menig. Aan de overkant kopte Lisandro Martínez over en stopte Lars Unnerstall de kopbal van Edson Álvarez. De Mexicaan van Ajax ontsnapte aan een rode kaart na een tik op het achterhoofd van FC Twente-middenvelder Michal Sadílek.

Kort na de rust scoorde Haller een intikker nadat Unnerstall ternauwernood een eigen doelpunt voorkwam. FC Twente werd nog maar zelden gevaarlijk, maar in de slotfase was Pröpper met zijn uithaal goed voor de gelijkmaker. Danilo, die inviel voor Ajax en vorig jaar was verhuurd aan Twente, rook nog aan de beslissende goal, maar zijn kopbal was een prooi voor Unnerstall.