Sport
EONOS

Sportforum: 'Red Bull ziet nu ook dat Leclerc foutjes gaat maken'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'Red Bull ziet nu ook dat Leclerc foutjes gaat maken'

Max Verstappen verkleinde dit weekend zijn achterstand in het WK-klassement op Ferraricoureur Charlec Leclerc. Erik van Haren, Formule 1-verslaggever van de Telegraaf, was bij de race op het circuit van Imola en spreekt van een goede beurt voor Verstappen en zijn team.

"Red Bull ziet nu ook dat Leclerc foutjes gaat maken", zegt hij in het Sportforum. Daarmee doelt Van Haren op de fout van de Monegask aan het einde van de race. Leclerc spinde en eindigde daardoor slechts op de zesde plek.

Leclerc blijft met 86 punten wel de nummer één in de WK-stand, Verstappen volgt met 59 punten.

In het forum zijn daarnaast wielercommentator Gio Lippens (NOS) en journalist Willem Vissers (Volkskrant) te gast. Zij bespreken met presentatoren Robbert Meeder en Joram Kaat de afgelopen sportweek en kijken onder andere naar de spannende degradatiestrijd in de eredivisie.

Verder wordt de balans van het wielervoorjaar opgemaakt, nu de klassiekers zijn verreden. Vissers heeft vooral genoten van de Nederlandse overwinningen; Mathieu van der Poel in de Ronde van Vlaanderen en Dylan van Baarle in Parijs-Roubaix. "Dat zijn toch de twee grootste klassiekers in het voorjaar."

Het hele forum is hier te beluisteren.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie