appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

NOS Langs de Lijn Sportforum

Elke maandagavond: het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken. Journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport schuiven aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken.

Podcast afleveringen

'Het verbaast me dat het zo weinig over Vitesse gaat'

maandag 23 november 2020, 23:33 uur

In het wekelijkse Sportforum dit keer een debutant: columnist en Vitesse-fan Marcel van Roosmalen. Hij neemt samen met oud-schaatser Erben Wennemars en Ajax-watcher Freek Jansen van VI de week door.

De presentatie is in handen van Jeroen Stomphorst en Hans van Steeg.

In het Sportforum bespreken John van Lottum (oud-tennisser), Raymond Kerckhoffs (wielerjournalist) en Jeroen Stekelenburg (NOS-verslaggever) de voorbije sportweek. Met onder andere het Nederlands elftal, De Ronde van Italië en de finale van Roland Garros.

'Alles goed voorbereid en toch geen geel'

maandag 21 september 2020, 23:32 uur

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken zijn te gast: journaliste Renate Verhoofstad, wieleranalist Danny Nelissen en voetbalanalist Kees Kwakman. Het gaat onder meer over de Tour de France en het afgelopen weekend in de eredivisie. Presentatie: Jeroen Stomphorst en Hans van der Steeg.

In het Sportforum bespreken oud-wielrenner Maarten Tjallingii, sportjournalist Barbara Barend (Helden) en NOS-voetbalcommentator Jan Roelfs de voorbij sportweek.

Het was de week van de presentatie van Ronald Koeman in Barcelona en we tellen af richting de Tour de France.

'Opvolger Koeman bij Oranje? Ik zou Rijkaard bellen'

maandag 17 augustus 2020, 22:31 uur

In het Sportforum zijn oud-voetballer Ronald Waterreus, NOS-voetbalcommentator Arno Vermeulen en wielerjournalist Raymond Kerckhoffs te gast.

Ze bespreken onder meer het laatste nieuws over het op handen zijnde vertrek van bondscoach Ronald Koeman naar FC Barcelona en de veiligheidsperikelen in het wielerpeloton.

Willem Vissers (De Volkskrant), Frank Snoeks (NOS) en Stef Clement (oud-renner en analist NOS) bespreken de sportweek. Met onder meer aandacht voor de zege van Max Verstappen, het imponerende Jumbo-Visma en de horrorcrash van Fabio Jakobsen.

Deze week ontvangen presentatoren Jeroen Stomphorst en Herman Wegter in het Sportforum Barbara Barend (Helden), John Volkers (Volkskrant) en Edwin Cornelissen (NOS) en wordt er voornamelijk gepraat over de misstanden in de turnsport.

Het Sportforum met Marco Timmer (PSV-watcher van VI), Leo Driessen (voetbalcommentator FOX Sports) en Hans van Loozenoord (auto- en motorsportcommentator NOS).

Onder meer over Roger Schmidt bij PSV, het bijzondere weekend van Max Verstappen en de stilletjes draaiende transfercarrousel.

Presentatoren Jeroen Stomphorst en Tijs van den Brink bespreken met NOS-voetbalcommentator Jeroen Elshoff, journalist Luuk Blijboom van Trouw en freelance presentatrice Diana Kuip de afgelopen sportweek.

Het gaat onder meer over de overleden Lara van Ruijven en Wim Suurbier. En over homo-emancipatie binnen de voetballerij.

Het Sportforum met drie gasten is terug! De sportwereld begint meer en meer op te starten. Presentatoren Tijs van den Brink en Gert van 't Hof ontvangen Willem Vissers (Volkskrant), Arno Vermeulen (NOS) en Arjan Schouten (AD).

In - nog altijd - een verkorte versie van het Sportforum bespreken AD-journalist Sjoerd Mossou en NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg de voorbije sportweek, onder leiding van presentatoren Jeroen Stomphorst en Herman Wegter.

Met aandacht voor de ophef rondom Johan Derksen, de racisme-discussie, AZ, de eredivisie voor vrouwen, Maarten Stekelenburg en Mark Diemers.

Een ingelast voetbalforum, met de vraag hoe het verder moet met de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Met Sjoerd Mossou van het AD en Arman Avsaroglu van de NOS aan tafel.

Ook jurist Keje Molenaar, sportmarketeer Bob van Oosterhout en correspondent Wouter Zwart komen aan het woord. Over de juridische en commerciële kant van het verhaal, en voor een kijkje over de grenzen.

Een ander Sportforum dan normaal. In een kleine anderhalf uur word je bijgepraat over het laatste nieuws wat betreft het al dan niet uitstellen van de Olympische Spelen vanwege het coronavirus.

Met NOS-commentator Gio Lippens, Volkskrant-journalist John Volkers, Esther Vergeer van NOC*NSF, voormalig chef de mission Jeroen Bijl en veel meer.

'Angst voor een sportloze zomer'

maandag 16 maart 2020, 22:54 uur

In het Sportforum opnieuw veel aandacht voor het coronavirus en de gevolgen ervan in de sportwereld.

Te gast zijn Samantha van Wijk (NUsport), Robèrt Misset (Volkskrant), Gio Lippens (NOS) en sportmarketeer Marcel Beerthuizen.

Wielerjournalist Raymond Kerckhoffs, journaliste Renate Verhoofstad, sportjournaliste Annemarie Postma en NOS-verslaggever Arman Avsaroglu bespreken de voorbije sportweek.

Met veel aandacht voor het coronavirus en diversiteit in de sportjournalistiek.

In het Sportforum bespreken Thijs Zonneveld (AD), Marco Timmer (VI) en Jaap de Groot (Parool) de afgelopen sportweek.

Het gaat onder meer over de titelstrijd in de eredivisie, het openingsweekend van het wielervoorjaar, de WK schaatsen, de WK baanwielrennen en het coronavirus.

'Het leek alsof Ajax niet meer durfde'

maandag 24 februari 2020, 22:59 uur

In het Sportforum bespreken Barbara Barend(Helden), Stephan van den Berg(Olympisch kampioen windsurfen) en Jeroen Stekelenburg(NOS) de afgelopen sportweek.

Met natuurlijk de crisis bij Ajax, de strijd tussen Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe en de wereldbekerzege van Epke Zonderland.

In het Sportforum bespreken oud-schaatser Mark Tuitert, NOS-commentator Andy Houtkamp en Volkskrant-journalist Willem Vissers te gast.

Onder meer de WK afstanden, de rel rond Ron Jans in Amerika, de Twente-tapes over Wout Brama, het aanstaande vertrek van Hakim Ziyech bij Ajax en de terugkeer van Sjinkie Knegt worden besproken.

'Een bezoek aan Getafe voelt als naar de tandarts gaan'

maandag 10 februari 2020, 23:20 uur

Deze week nemen voetbalcommentator Arno Vermeulen, AD-journalist Mikos Gouka en VI-journalist Simon Zwartkruis het sportnieuws van afgelopen week door en wordt er vooruitgeblikt naar onder andere de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Getafe.

'Ontmoeting met Van Bommel was ongemakkelijk'

maandag 3 februari 2020, 22:28 uur

Tijdens het Sportforum bij Langs de Lijn en omstreken wordt de afgelopen sportweek besproken. Dit keer ontvangen presentatoren Robbert Meeder en Hans van de Steeg drie sportkenners. Volkskrant-journalist Robèrt Misset. NOS-commentator Jeroen Elshoff en Oud-keeper Ronald Waterreus schuiven aan.

Te gast in het Sportforum Erik van Haren (Telegraaf), Jan Roelfs (NOS), Kees Kwakman (oud-voetballer) en Erben Wennemars (oud-schaatser).

Het gaat onder meer over het tragische ongeluk van basketballegende Kobe Bryant, de crisis bij PSV en het schaatsen van afgelopen weekend.

'AZ kanshebber op de titel? Geleuter!'

maandag 20 januari 2020, 23:03 uur

In het Sportforum zijn AD-journalist Sjoerd Mossou, oud-presentator Kees Jansma en NOS-commentator Erik van Dijk te gast.

Het gaat onder meer over de hervatting van de eredivisie, de VAR, waterpolo en de Australian Open.

In het Sportforum bespreken technisch directeur Joop Alberda van de Nederlandse volleybalbond, journalist John Volkers van de Volkskrant en NOS-commentator Sebastiaan Timmerman de sport van het afgelopen weekend.

Het gaat onder meer over het EK schaatsen, het volleybal-debacle bij de vrouwen en de 'nee' die bondscoach Ronald Koeman verkocht aan FC Barcelona.

In het eerste Sportforum van 2020 zijn AD-journalist Daniël Dwarswaard, sportmarketeer Marcel Beerthuizen en NOS-commentator Joris van den Berg te gast.

Het gaat onder meer over de trainingskampen van Ajax en PSV in Qatar, de blessuregolf van het Nederlands elftal, het stoppen van Michel Mulders en het WK darts.

Robbert Meeder praat een uur lang met voetbaltrainer Guus Hiddink. Ze spreken onder meer over het tientje dat werd ingezameld om hem terug te halen naar De Graafschap, de 'gestolen' speech van Jesse Klaver, zijn mislukte periode als bondscoach van het Nederlands elftal en zijn toekomst als adviseur bij PSV.

Robbert Meeder spreekt met Kees Jansma. De sportjournalist en voormalig perschef van het Nederlands elftal haalt herinneringen op aan de Elfstedentocht van 1997, het WK 2010, een Songfestival-avond met Louis van Gaal en de vaste koffie-momenten met Wesley Sneijder.

Het Sportforum met NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg, AD-journalist Thijs Zonneveld en PSV-watcher Rik Elfrink van het ED. Onder meer over het ontslag van Mark van Bommel, de gouden handbalsters, de rampweek van Ajax en het afscheid van Raymond van Barneveld.

"Rusland komt niet echt op het strafbankje"

maandag 9 december 2019, 11:29 uur

Voetbaljournalist Simon Zwartkruis (Voetbal International), onderzoeksjournalist Marco Knippen (Noord-Hollands Dagblad) en NOS-commentator Andy Houtkamp bespreken de sportzaken van de afgelopen dagen. De eerste competitienederlaag van Ajax, de straf van de Russische sporters en de ophef rond de financiële compensatie van Kiki Bertens komen voorbij>

"De Davis Cup is overleden"

maandag 25 november 2019, 22:40 uur

In het Sportforum dit keer voormalig Davis Cup-captain Tjerk Bogtstra, NOS-commentator Frank Snoeks en Volkskrant-verslaggever Willem Vissers. Zij bespreken onder andere de nieuwe opzet van de Davis Cup en de overwinning van PSV op SC Heerenveen.

In het Sportforum dit keer NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg, oud-schaatser Erben Wennemars en Volkskrant-journalist Robert Misset. Zij bespreken onder andere de racistische uitingen van FC Den Bosch-tribunes richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.

In het Sportforum op Radio bespraken NOS-commentator Erik van Dijk, VI-verslaggever Martijn Krabbendam en FOX-commentator Leo Driessen het sportweekend. De voetbalcompetitie is nog niet beslist, de schaatsers rijden sneller dan ooit en de Atletiekunie zal geschrokken zijn van de uitspraken van de veroordeelde topatlete Madiea G.

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek.

Dit keer waren AD-journalist Mikos Gouka, VI-journalist Simon Zwartkruis en NOS-commentator Frank Snoeks te gast.

'Koeman zal niet blij zijn met onhandige Hoogma'

maandag 21 oktober 2019, 23:26 uur

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek.

Dit keer waren oud-voetballer Kees Kwakman, AD-journalist Daan Hakkenberg en Trouw-journalist Henk Hoijtink te gast.

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek.

Dit keer waren NOS-commentator Jeroen Grueter, AD-journalist Sjoerd Mossou en Volkskrant-journalist Robèrt Misset te gast.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1