NOS

Ajax heer en meester tegen Heracles Almelo

2. Ajax heer en meester tegen Heracles Almelo

Koploper Ajax won zondag voor de vijfde keer op rij in de eredivisie. Daarmee vergroot de club uit Amsterdam de voorsprong op PSV tot vijf punten. Het werd 3-0 in de Johan Cruijff ArenA.

Traditioneel heeft Ajax het lastig met Heracles, vooral als het op het kunstgras in Almelo speelt. Vandaag hoefde Ajax niet te vrezen. Doelman Remco Pasveer werd in de eerste helft geen enkele keer getest. Davy Klaassen maakte al snel de openingstreffer. De middenvelder kon in de basis beginnen bij afwezigheid van Ryan Gravenberch. Klaassen hoefde alleen maar tegen de bal te lopen die uit een corner bij hem voor de voeten kwam.

Na de pauze was Ajax meteen fel op zoek naar een verdubbeling van de score. Antony schoot op de vuisten van Janis Blaswich en even later moest de doelman van Heracles een schoot van Mazraoui uit de hoek tikken. Het lukte Sébastien Haller om de tweede goal te maken. De Ivoriaan liep tegen een strakke voorzet van Dusan Tadic aan. De ingevallen Kenneth Taylor zette zo'n tien minuten later een combinatie met Haller op, kreeg de bal terug en schoot hard de 3-0 binnen.

In de slotfase had Tadic nog een kans om de score uit te bouwen. De VAR gaf namelijk een strafschop voor een lichte overtreding op Haller. Blaswich ging naar de goede hoek en hield hem uit het doel. Even later mikte Edson Alvarez van afstand hard op de lat.