Publiek doet Feyenoord goed: ruime zege op stadgenoot Sparta

2. Publiek doet Feyenoord goed: ruime zege op stadgenoot Sparta

Nummer drie Feyenoord is nummer twee PSV tot op een punt genaderd. In De Kuip hadden de soevereine Rotterdammers geen kind aan de zwakke stadgenoot Sparta Rotterdam: 4-0.

Feyenoord ging fluitend naar de overwinning met aanwezigheid van toeschouwers in Stadion Feijenoord. Al na vier minuten kwam de thuisploeg voor. Orkun Kökçü trof na een mooie kapbeweging doel. In de elfde minuut maakte Alireza Jahanbakhsh er op aangeven van Luis Sinisterra 2-0 van. De ploeg van Arne Slot nam vervolgens wat gas terug, maar bleef oppermachtig en had meer kunnen scoren.

Na de rust was het spelbeeld vrijwel identiek. Guus Til kreeg de bal fortuinlijk voor zijn voeten uit een counter. De middenvelder scoorde 3-0. En na een glijpartij van Sparta-verdediger Bart Vriends maakte Til opnieuw een goal. Met dertien doelpunten is hij nu de topscorer van de eredivisie.

Stelling van Borst

De stelling van Borst is mede ingegeven door de overwinning van Feyenoord zojuist en natuurlijk de nederlaag van PSV gisteren. 'PSV gaat onder Roger Schmidt de tweede plek verspelen', denkt Borst. Reageer via social media en de NPO Radio 1-app.