Sport
NOS

Voorbeschouwing: twee nieuwe spelers in de opstelling

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voorbeschouwing: twee nieuwe spelers in de opstelling

Bondscoach Frank de Boer gaat twee nieuwe namen opstellen. Wie? Dat wil hij niet zeggen. En toch weten we wie dat zijn. Tom Egbers vertelt in het NOS Radio 1 Journaal uit hoe dat komt.

Luister de voorbeschouwing hier

''Ik zal twee wissels toepassen,'' was het enige wat de Boer kwijt wou. Maar op beelden van de training is de opstelling na flink inzoomen op een briefje van de Boer te lezen. Ontdekte cameraman Martien Appelman.

Tom Egberts over de aanvallers: ''Daar valt uit af te leiden dat Wout Weghorst niet in de basis staat. Donnyel Malen wel.''

Ook middenvelder Marten de Roon staat niet op het briefje. ''Vanwege een gele kaart,'' duidt Egberts. In zijn plaats is Ryan Gravenberch opgesteld.

Basisploeg speelt

Nederland is al verzekerd van een plek in de achtste finale. Ruimte om wat uit te proberen dus. Anders dan bijvoorbeeld de Italianen gisteren stelt de Boer in eerste instantie alsnog de basisploeg op. De bondscoach: ''Je moet het zo zien, we hebben vijf dagen om ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Als dat korter was geweest had ik wellicht andere keuzes gemaakt.''

Waarom dan de keuze om niet iets anders te proberen? Dat is volgen de Boer te kort door de bocht. ''Dat gaan we ook zeker zien. Maar ik wil ook de vaste spelers zien spelen.''

De Vrij: 'Verder op elkaar ingespeeld raken'

Verdediger Stefan de Vrij ziet de wedstrijd niet als veredelde oefenwedstrijd: ''Het blijft een EK-wedstrijd, iedereen wil zichzelf laten zien.'' Hij wil nog beter op elkaar ingespeeld raken.

''We zijn in een ander systeem gaan spelen. Voor veel spelers is dat nieuw. Voor ons als team is het goed om daarin te groeien.''

EK voetbal: Noord-Macedonië - Nederland (18.00 uur)

Luister vanaf 17.30 uur naar Langs de Lijn En Omstreken. De aftrap van Noord-Macedonië - Nederland is om 18.00 uur. Met studio-analisten Hedwiges Maduro en Leonne Stentler. Stadioncommentaar door Jeroen Grueter en Arno Vermeulen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie