Sport
NOS

Joachim Löw stopt na dit EK: 'De Angela Merkel van het voetbal'

  1. Nieuwschevron right
  2. Joachim Löw stopt na dit EK: 'De Angela Merkel van het voetbal'

Hij is al ongekend lang bondscoach van Die Mannschaft: Joachim Löw. Hij begon 15 jaar geleden, in 2006. Onder zijn leiding werd Duitsland in 2014 Weltmeister. Maar na dit EK stopt hij bij Duitsland. Eline de Zeeuw sprak met fans en drie trainers over Löw.


De Zeeuw sprak onder meer met Frank Wormuth. De trainer van Heracles Almelo is lovend over Löw: "Hij is de Angela Merkel van het voetbal. Hij is zo lang daarbij. Altijd rustig. Geen schandalen. Goede kijk op voetbal."

In tegenstelling tot veel andere voetbaltrainers had Löw als speler geen indrukwekkende loopbaan. Telstar-trainer Andries Jonker vindt het knap dat Löw het zo lang heeft volgehouden: "Hij had in Duitsland wel wat weerstand te overwinnen. Maar met elk succes, elke kwalificatie en elke gewonnen wedstrijd is hij groter geworden. En nu is hij uitgegroeid tot een icoon van het Duitse voetbal."

Wormuth kent Löw goed en bewondert hem als mens: "Negatieve invloed van buiten kwam nooit naar binnen." Het laatste kunstje van Löw begon stroef. Duitsland verloor van wereldkampioen Frankrijk, met 1-0. Maar na vandaag zal de stemming beter zijn bij onze Oosterburen, aangezien de Duitsers met 4-2 hebben gewonnen van Portugal.

Joachim Löw stopt na dit EK: 'De Angela Merkel van het voetbal'

Ster advertentie
Ster advertentie