Sport
NOSNTR

Oranjefans mogen naar Boedapest, maar het is wel een hele opgave om daar in coronatijd te komen

foto: Privé-foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Oranjefans mogen naar Boedapest, maar het is wel een hele opgave om daar in coronatijd te komen

Paul Hirschel en Caroline Dessing zijn echte Oranjefans. Vanaf 2004 hebben ze bijna alle wedstrijden bezocht. Bij slechts drie wedstrijden lukte dat niet. De achtste finale in Boedapest komt niet op dat korte lijstje. De KNVB regelt voor Oranjefans een fanzone zodat zij de wedstrijd kunnen bijwonen.

De reis naar Boedapest vergt wel wat planning door de PCR-test die nodig is. De test is namelijk 72 uur geldig en dus moeten de fans binnen die tijd van Nederland naar Boedapest zien te komen. Daar heeft Caroline wat op bedacht: "We gaan een stop maken in Venlo voor een test, dan kunnen we in een keer doorrijden naar de grens met Oostenrijk."

Ze parkeren de auto bij de grens omdat ze in het land niet mogen overnachten. Maar ook daar is een oplossing voor bedacht. "We overnachten nog nét in Duitsland. Dan kunnen we de volgende dag in een keer doorrijden naar Hongarije."

Reserveringen al gemaakt

Dat Nederland door zou gaan naar de achtste finale, stond volgens de fans buiten kijf. Daarom boekten Paul en Caroline een jaar geleden alvast een hotel. "We waren overtuigd dat we de poule zouden winnen", zegt Paul trots over zijn voorspelling die uitkwam.

Hij durft zelfs nog een stap verder te gaan. Een hotelreservering in Londen is ook al gemaakt voor een eventuele (halve) finale. Al houdt Paul een slag om de arm. "Dat hotel kunnen we nog annuleren."

Outfit hangt klaar

De oranjekleding hangt klaar in de tuin. Een pak dat de superfans speciaal hebben laten maken. Mooi, maar niet heel praktisch: "We kunnen niet plassen omdat het moeilijk uitgaat." En het pak is warm, vult Caroline aan. "Maar je moet er wat voor over hebben.'"

Oranje achterna reizen naar Boedapest: het kan maar is een hele operatie

Ster advertentie
Ster advertentie