Sport
KRO-NCRV

Directeur NOC*NSF: 'Tijd om maatregelen voor sport te versoepelen, óók binnen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Directeur NOC*NSF: 'Tijd om maatregelen voor sport te versoepelen, óók binnen'

Directeur Marc van den Tweel van sportkoepel NOC*NSF vindt dat het kabinet de maatregelen voor binnen- en buitensporten gefaseerd moet versoepelen. "Er zijn mogelijkheden, het is echt tijd", zegt hij bij Spraakmakers.

Wat Van den Tweel betreft hebben sport voor kinderen en de binnensporten prioriteit. Volgens de NOC*NSF-directeur sporten ongeveer 6 miljoen mensen regelmatig binnen. "Ook binnen kan sporten veilig georganiseerd worden", aldus Van den Tweel.

Hoewel de zwemles voor kinderen doorgaat, vind hij ook dat andere binnensporten voor weer moeten toegestaan worden. Deze groep heeft dat hard nodig, denkt hij. "Daar slaat de bewegingsarmoede echt toe en zorgt het voor psychische problemen bij pubers."

Gefaseerd versoepelen

Ook voor volwassenen pleit hij voor het gefaseerd doorvoeren van versoepelingen. Sport en beweging zijn door door de coronacrisis en lockdown op een historisch dieptepunt. "Nog nooit hebben er zo weinig mensen gesport. De fysieke en mentale fitheid gaat enorm achteruit."

Volgens Van den Tweel is dit niet alleen slecht voor de gezondheid op lange termijn, maar ook op de korte termijn omdat mensen geen weerbaarheid opbouwen tegen een mogelijke corona-infectie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie