Sport
MAX

Robin van Galen over eigen roman: 'Wilde vroeger al schrijver worden'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Robin van Galen over eigen roman: 'Wilde vroeger al schrijver worden'

Voormalig waterpolocoach Robin van Galen heeft een bijzondere carrièreswitch gemaakt. Met het uitbrengen van zijn eerste avonturenroman mag hij zich nu echt schrijver noemen. Iets dat hij stiekem als kind al wilde.

Video niet beschikbaar

Dat zei Van Galen zondag op De Perstribune van MAX. "Als kind wist ik niet goed wat ik wilde worden. Toen heb ik een test gedaan en toen kwam daaruit dat ik schrijver wilde worden. Terwijl ik helemaal niet goed was in Nederlands."

Van Galen werd uiteindelijk docent economie voordat hij fulltime waterpolocoach werd. In die functie werd hij in één klap bekend toen hij Olympisch goud veroverde met de waterpolo-dames in 2008. Nu dertien jaar later wordt Van Galen daar nog vaak mee geconfronteerd. "Jij bent toch die coach die in dat water viel", roepen mensen dan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Carrièreswitches

Nadien is Van Galen veel het land in getrokken om presentaties te geven aan bedrijven. Ook werd hij bestuurslid bij voetbalclub Excelsior en is hij in het waterpolo veel meer betrokken geraakt op bestuurlijk niveau.

Onlangs werd Van Galen nog aan een andere functie gelinkt, namelijk die van teammanager bij Feyenoord. Dat ging uiteindelijk niet door. "Ik heb een oriënterend gesprek gehad met Feyenoord-directeuren Mark Koevermans en Frank Arnesen. Ik was nieuwsgierig, maar ik denk ook dat als ze iemand hadden gewild die alleen maar dingen zou regelen ze beter iemand uit de voetbalwereld hadden kunnen nemen. Als die functie anders ingericht kan worden op het gebied van coaching dan had het kunnen passen. Feyenoord heeft besloten om voor iemand anders te kiezen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Debuutroman

Na twee eerdere boeken over coaching is er nu een avonturenroman van de hand van Van Galen: De coach en zijn geheim. In dit boek is Excelsior een topclub in het seizoen 2024-2025 met een hele bijzondere coach. Deels heeft Van Galen het personage gebaseerd op zichzelf, maar hij heeft er ook fictieve elementen aan toegevoegd. Bijvoorbeeld een verslavingsgevoelig karakter. Van Galen hoopt dat, als mensen het boek willen kopen, ze dat doen bij de lokale boekhandel. "Die hebben het echt moeilijk."

De Perstribune: Robin van Galen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie