Naar homepage
Sport

Mis niks van de Tour de France met NPO Radio 1

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Mis niks van de Tour de France met NPO Radio 1

Morgen is het dan eindelijk zover, de Grand Départ! De Tour de France, het allergrootste wielerevenement ter wereld gaat weer van start. Ook NPO Radio 1 kleurt geel zodat jij niets van de koers hoeft te missen.

Zo gaat vanaf morgen, zaterdag 26 juni, Radio Tour de France weer van start. Iedere dag tussen 14.00 uur en 18.30 uur volg je de etappe live op NPO Radio 1 met presentatoren Gert van ’t Hof en Robbert Meeder. Het wielercommentaar wordt gegeven door Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman volgt de renners op de motor in Frankrijk.

Daarnaast gaat Steven Dalebout in Radio Tour de France dagelijks op zoek naar de kleurrijkste personen uit de geschiedenis van de Tour-karavaan. Zo vertelt Steven hoe de Franse radioverslaggever Georges Briquet voor het eerst live verslag deed uit het peloton en wordt duidelijk hoe verdeeld de band Kraftwerk was over hun oprichters blinde adoratie van de Tour de France.

Renate’s Tourmuseum

Journalist Renate Verhoofstad is groot liefhebber van de Tour en gaat voor Renate’s Tourmuseum op zoek naar het drama in de koers en de verhalen die de Tour zo’n uniek evenement maken. Voor Radio Tour de France bepaalt Verhoofstad hoe de editie van 2021 de geschiedenisboeken in moet gaan. Als conservator van Renate's Tourmuseum brengt ze odes, zoekt ze artikelen in obscure kranten en volgt ze de buitenlandse media.

De Proloog

Vanaf maandag 28 juni presenteren Patrick Lodiers en Roelof de Vries elke werkdag tussen 13.00 uur en 14.00 uur de wielertalkshow De Proloog. Samen met hun gasten blikken zij vooruit op de etappe van die dag en bespreken zij alles wat de koers zo mooi maakt. Zij zullen tijdens de Tour enkele wielerprofs en oud-renners ontvangen.

Naast gesprekken met spraakmakende gasten kent De Proloog ook een aantal vaste rubrieken. Zo keert de legendarische rubriek Alles klinkt beter in het Frans terug, waarin Proloog-stagiair Claude een bekende hit vertaalt naar het Frans. Het is aan jou, de luisteraar, om het originele liedje te raden en zo kans te maken op een prachtig prijzenpakket. Wielercommentator Gio Lippens praat de luisteraar tijdens De Proloog dagelijks bij over de stand van zaken in Frankrijk.

De Kopgroep

Tijdens de Tour vind je natuurlijk ook de podcast De Kopgroep in je favoriete podcast-app. Joost Vullings, Martijn Hendriks en Mart Smeets bespreken in deze podcast dagelijks de Tour de France. Naast de verreden etappe is er aandacht voor wat het routeboek nog in petto heeft. Mart demarreert terug naar vervlogen tijden en de luisteraar kan De Kopgroep verslaan door in de rubriek De Natte Vinger de winnaar te voorspellen. Michael Boogerd, Roxane Knetemann, Bram Tankink en Iris Slappendel haken soms aan, maar worden net zo hard weer uit het wiel gereden.

Mis geen enkele finish met de finish-alert in de NPO Radio 1-app

Heb je geen tijd om de volledige etappe te kijken, maar wil je de finish niet missen? Meld je dan aan voor de finish-alert in de NPO Radio 1-app. Op die manier krijg jij elke etappe vlak voor de finish een pushmelding op je telefoon, zodat je niks hoeft te missen van het gevecht op de eindstreep. Download de NPO Radio 1-app hier voor iOS en hier voor Android.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie