appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

De Kopgroep wielerpodcast

Drie gepassioneerde wielren-experts - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) - geven in de wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Giro d'Italia.

Podcast afleveringen

De Kopgroep Giro #2 Whorehouse

vrijdag 17 mei 2019, 21:20 uur

De val van Tom, dopingschandalen en een saai koersverloop de leden van De Kopgroep hebben genoeg stof na een week Giro en kijken vooruit naar volgende week als het echt gaat losbarsten met de eerste bergetappe. Mart vertelt hoeeen Texaanse wielerlegende de koers ooit omschreef..

De Kopgroep Giro #1 L'Inizio

vrijdag 10 mei 2019, 12:20 uur

Daags voor de start van de Giro in Bologna buigt de kopgroep zich over het routeboek, de kanshebbers en verhalen uit het heden en verleden. "Onze man in koers" Martijn Hendriks heeft al voor de start gebroken met de no needle policy. En dat is niet vrijwillig. Ook brandt de strijd los tussen Joost, Martijn en Mart om Trofeo Senza Inizio.

De Kopgroep #25 Dichter op de Tour

maandag 30 juli 2018, 10:34 uur

De Tour zit erop. Maar er is nog zoveel om op terug te blikken en -belangrijker nog- om naar uit te kijken. De Kopgroep trekt zich dan ook zonder problemen nog weer in gang. Ze hebben een leuke tour gezien met een goede Tom Dumoulin, twee van de drie leden van De Kopgroep zien hem volgend jaar winnen. Tourwinnaar Geraint Thomas is dan misschien niet de meest flamboyante wielrenner, Joost spreekt van een tussenpaus, maar hij inspireerde Mart -winnaar van De Natte Vinger trofee- wel tot het volgende gedicht: To a winner… Nauwelijks aangevallen Nergens echt getest Schaduwkopman op zijn best Je zult maar de beste zijn van dit peloton En tochtlatten dragen Zoals Bradley Wiggens dat beter kon Tijdrit in orde Laatste punch als dodelijk wapen In drie weken reed hij nauwelijks op kop Misschien 379 meter, achtervolgd door kleurrijk geklede knapen Hij was slechts een stille Welshman in het geel, Ooit schoolgenoot van ene Gareth Bale Onbekend en toch bemind, Zijn zachte blik, zijn zwijgen en zijn strakke coupe de pédale Gemaakt voor Kuurne en de Paddestraat, Overal goed, nergens ideaal. Een coureur geschikt voor tegenwind. In zijn eerste Tour In 2007 Vond hij met moeite Parijs En leerde hij overleven Hij werd een na laatste En had alles gegeven Nu staat hij beduusd een beetje te janken En gaat hij een glas heffen op zijn zege Hij zal zijn ploeggenoten bedanken Met weinig woorden, misschien wel negen Geen verkeerde plas Geen grote woorden Geen sensatiepers Geen roddels die hem stoorden Een mooi peloton: Sir Walter Scott, Bertrand Russell, Tom Jones en Shirley Bassey. Roald Dahl, John Charles en Timothy Dalton. Catharina Zeta-Scott, Dylan Thomas en John Cale. Helden. Och ze hebben er daar in Wales zo veel. Vanaf nu ook: een stille man in geel. ------------------------------------------------------------------------- De Kopgroep groet u.

De Kopgroep #24 Les Champs-Elysées

zondag 29 juli 2018, 11:02 uur

Eindelijk Parijs. De heren van De Kopgroep zijn blij dat de Arc de Triomphe in zicht komt. Nog een middag Champagne, rondjes over Les Champs-Elysées en -waarschijnlijk- een massasprint en de Tour zit erop. De overwinning van Tom Dumoulin op de voorlaatste dag heeft de moraal een stevige oppepper gegeven. Maar het was een ouderwets zooitje bij de individuele tijdrit in de Tour. Tom Dumoulin leek tekort te komen maar het bleek te gaan om een fout in de tijdwaarneming. Een gendarme was door het optisch oog heen gelopen en c’est ca, wat de ASO betreft. Maar daarmee heeft de Tourorganisatie buiten de heren van De Kopgroep gerekend, die misschien wel vermoeid maar zeker niet uitgeblust zijn. Mart briest over de typische Franse slag. Martijn heeft de opnames van de rit van Dumoulin en Froome over elkaar heen gelegd en komt tot de conclusie dat Dumoulin niet met 1,87 maar 2,6 seconden verschil heeft gewonnen. De Tourorganisatie is per mail op de hoogte gesteld maar heeft -typisch Frans- nog niet gereageerd. Maar goed dat de Tour dit jaar niet op enkele secondes wordt beslist, zoals in 1989 toen Greg Lemond in de afsluitende tijdrit Laurent Fignon uit het geel reed om met 8 seconden verschil de Tour te winnen. Dat gebeurde overigens ook op les Champs-Elysées waar enkele weken geleden nog op grote schaal de wereldtitel van de Franse voetballers gevierd. Joost vraag zich af of alle glasscherven wel zijn opgeveegd. En zo niet, kan Tom Dumoulin met goed fatsoen demarreren als Geraint Thomas lek rijdt? En zo blijkt maar weer dat Joe Dassin gelijk had toen hij zong: 'Il y a tout ce que vous voulez aux Champs-Elysées.'

De Kopgroep #23 Tom wint

zaterdag 28 juli 2018, 10:59 uur

Nog een tijdrit en het criterium in Parijs en dan zit de Tour er weer op. Tom Dumoulin lijkt genoegen te moeten nemen met een tweede plek maar kan die van een gouden randje voorzien door vandaag te winnen. Slechts 35 kilometer aan individuele tijdrit kende de Tour dit jaar. In 2012 was dat meer dan honderd kilometer. Op het tijdrit-lijf van Bradley Wiggins gesneden was die editie. Volgens Mart had Sky toen afspraken met de Tour-organistatie ASO daarover gemaakt. Martijn weet dat Tom Dumoulin nu al heeft gezegd dat hij volgend jaar de Tour weer rijdt, terwijl de Limburger normaal gesproken pas voor een ronde kiest als hij het parcours kent. Dat doet iets moois vermoeden. Mart gaat terug in de tijd toen Jan Ullrich de Tour verloor in de laatste -natte- tijd tijdrit in Nantes. Hij viel en weer won Armstrong. Het is maar te zeggen: Parijs is nog steeds ver weg.

De Kopgroep #22 Gewijd

vrijdag 27 juli 2018, 10:47 uur

Renners die gezegend worden met wijwater. Vandaag gebeurt het: Lourdes is de startplaats van de laatste bergetappe. Het plaatsje is het grootste katholieke bedevaartsoord in Frankrijk sinds de 14 jarig Bernadette Soubirous er in 1858 meerdere keren Maria zag verschijnen. Mart nam er ooit een interview op met toenmalig gele trui drager Claudio Chiapucc, een zondaari. "De man had kilo's Epo op." Het zij hem vergeven. Hij toonde zich voor het interview en tijdens zijn gehele carrière een warm en behulpzaam mens. En hij nam zijn moeder mee naar Lourdes. De heren van De Kopgroep kunnen niet wachten op de klassieke Pyreneeënrit van vanmiddag. Dumoulin moet meer dan een minuut pakken op de schijnbaar ongenaakbare Geraint Thomas. Dat is niet gering, maar er hebben wel grotere wonderen plaatsgevonden, hier in Zuid-Frankrijk.

De Kopgroep #21 Kutdag

donderdag 26 juli 2018, 11:03 uur

Een supporter die de gele trui van zijn fiets probeert te trekken. Gezinnen die bij de Sky bus boe staan te roepen. Een etappe die stilgelegd moet worden omdat de renners last hebben van pepperspay. Het is wel eens gezelliger geweest in de Tour. Maar is het een teken van de tijd of gebeurde dat vroeger ook? Martijn haalt aan dat Merckx meer dan veertig jaar geleden al geslagen werd door een Franse supporter. Mart ziet het breder het past bij een algemene verruwing. "Zelfs een keurig opgevoede jongen als Tom Dumoulin zegt nu dat hij 'naar de klote is' of spreek over een 'kutdag'. Mart wil dat woord niet in de mond nemen voor de etappe van vandaag. Hij spreek van een tutten-etappe. Het is wachten op vrijdag en zaterdag. Gaat Tom Dumoulin dan alsnog de coup plegen waarin hij zelf niet meer zegt te geloven?

De Kopgroep #20 Bullshit

woensdag 25 juli 2018, 10:58 uur

Verdeeldheid in De Kopgroep over de extreem korte bergetappe met formule1 start van vandaag. De romantici en Joost en Martijn verwachten vuurwerk vanaf de start. Mart heeft al te veel meegemaakt om zich mee te laten slepen. Hij vindt het een PR-truc van de ASO en verwacht dat Sky wederom de koers gaat bepalen tot op de slotklim.

De Kopgroep #19 Dood

dinsdag 24 juli 2018, 11:01 uur

Het peloton gaat de Pyreneeën in. De etappe van vandaag gaat ondermeer over de Portet d'Aspet, waar in de Tour van 1995 de Italiaan Fabio Casartelli dodelijk verongelukte. Mart weet nog goed hoe om hem heen de wielercommentatoren huilend verslag deden van het ongeval. Niet Marts co-commentator Jean Nelissen. Die diepte uit zijn tas een boekje op met doden in de Tour. "Je kunt van alles zeggen over Jean, maar hij was professioneel."

De Kopgroep #18 Mosselen

maandag 23 juli 2018, 06:00 uur

De tweede rustdag in de Tour roept herinneringen op aan TVM. De Nederlandse wielerformatie verzorgde op die dag een mosselfeest waar tout le monde op af kwam. Het was ook op de tweede rustdag van de Tour in 1998 dat ploegleider Cees Priem werd opgepakt vanwege Epo die in de bus van TVM was gevonden. De ploegleider zat maandenlang vast, terwijl de verantwoordelijken de kaken op elkaar hielden. Het zou 15 jaar duren voor de waarheid boven tafel kwam. Mart is er nog boos om. TVM is dan uit het peloton verdwenen, het mosselfeest werd dankbaar overgenome, eerst door Vacansoleil, tegenwoordig organiseert Quick-Step het, mogelijk gaat Martijn er even langs, als hij niet te druk is op de rustdag. Joost weet na een dag in de Tourkaravaan dat het niet alleen renners zijn die afzien.

De Kopgroep #17 Droom

zondag 22 juli 2018, 11:22 uur

Joost zijn droom is uitgekomen: hij is bij de Tour. Niet als renner, maar als gast bij De Avondetappe komt hij waarschijnlijk ook beter tot zijn recht. Hij heeft zich al verdiept in de uitspraak van Millau, vandaag village départ. Mart weet nog hoe hier in 1960 een etappe vertrok die het einde betekende van de wielercarrière Roger Rivière. De toenmalige nummer twee van het klassement viel tijdens een afdaling het ravijn in en was daarna voor tachtig procent verlamd. Ook gevallen is Mart zelf. Hij sprintte met onder ander Boasson Hagen en Maciej Bodnar voor de overwinning in Carcassonne maar viel in de hekken. Gelukkig was het slechts een droom, maar we weten nu wel hoe Mart aan zijn voorspellingen komt.

De Kopgroep 16# Aansteller

zaterdag 21 juli 2018, 10:20 uur

Peter Sagan pakte alweer een etappezege. Gelukkig in de sport, maar hoe zit het in de liefde? Mart wil zich niet branden aan de echtscheiding van de groen-trui-drager. Wel wil hij kwijt dat Sagan de slotklim van vandaag, de Côte de Noveau Croix heel goed aankan. Joost vraagt zich af wat er van Thomas Voeckler is geworden. De Franse renner met de fijne neus voor de camera, is tegenwoordig nog steeds actief in de tour, als verslaggever. Martijn ziet hem geregeld. Hij wordt rondgereden in een auto met daarop zijn eigen beeltenis. "Dertien jaar jonger en dertien kilo lichter.", aldus Martijn Hendriks. Mart vond de kleine Fransman altijd maar een aansteller. Maar hij heeft wel een monnikenleven geleid om het maximale uit zijn beperkte mogelijkheden te halen, waarvoor alle respect. Overigens is Mart zelf veertig jaar lang rondgereden door Frankrijk. Op zijn wagen stond niet zijn foto, maar de naam van zijn broodheer: NOS. Gisteren hoorden wij al dat dronken supporters deze wagen graag als pispaal mochten gebruiken, vandaag vertelt Mart hoe de NOS-equipe met pech op de takelwagen werd gehesen. Meer dan honderd kilometer op de depannage wagen naar de garage door een toeristische streek vol Hollanders. Dat moet nog in menig vakantie-album terug te vinden zijn. Dan is er nog het laatste nieuws dat Wout van Aert en Laurens de Plus waarschijnlijk bij Lotto Jumbo gaan tekenen. Van Aert geldt als een toptalent, daarover zijn de heren van De Kopgroep het wel eens. Maar er is ook gegniffel over De Plus bij Jumbo.

De Kopgroep #15 Smurf

vrijdag 20 juli 2018, 10:19 uur

Oud tourwinnaar Vincenzo Nibali is uit de koers. Hij brak een ruggenwervel bij een val op de Alpe d'Huez. Martijn heeft tot in de kleine uurtjes filmpjes van supporters op Instagram bestudeerd en weet wie de schuldige is: een smurf met een fototoestel, waarschijnlijk afkomstig uit Luxemburg afgaande op de vlag waarmee hij getooid was. Verder genieten de heren nog na van de geweldige etappe van gisteren met de lange aanval van Steven Kruijswijk. Hij moest zijn hoofd uiteindelijk toch buigen voor de suprematie van Sky. Kunnen de Nederlandse ploegen Sunweb en Lotto Jumbo NL daar nog iets tegen ondernemen door meer samen te werken? Mart haalt het verhaal op van Ludo Dierckxsens, die tijdens de overgangsetappe van 1999 geschorst werd omdat hij eerlijk was over een verboden middel dat hij had gebruikt. Heel België stond op de achterste benen over dit onrecht.

De Kopgroep #14 Koningsdrama

donderdag 19 juli 2018, 09:45 uur

Intriges, broedermoord, koningsdrama's en verboden middelen. House of cards en Game of thrones steken mager af tegen de Tour. De etappe van gisteren bood het weer in overvloed met Nibali en Daniel Martin die een alliantie met Chris Froome leken te hebben gesloten. En wat te denken aan Geraint Thomas die de etappe won voor Tom Dumoulin? De Welshmen staat nu ruim voor op zijn kopman Chris Froome. Wordt het een koningsdrama, zoals ze dat eerder bij Sky beleefden toen Froome beter (b)leek dan de toenmalige kopman Bradley Wiggins? Mart haalt herinneringen op aan een ander gevallen heerser van het peloton. Lance Armstrong reed in 2004 beveiligd door geheim agenten de tijdrit op Alpe d'Huez. Er waren concrete doodsbedreigingen aan het adres van de Texaan. Wat kunnen we vandaag verwachten nu de renners de Col de la Madeleine, de Croix de fer en Alpe d'Huez moeten bedwingen?

De Kopgroep #13 Moord

woensdag 18 juli 2018, 11:17 uur

De drie heren blikken terug op de etappe van gisteren. "De Sky vermoordt de koers.", zegt Mart. Hij doelt daarmee op het moordend tempo dat de ploeg het peloton oplegt in beklimmingen. Klassementsrijders zijn vooral blij dat ze kunnen volgen. Vandaag staat er een korte etappe met veel klimwerk op het menu. Gaat het de ploeg van Froome weer lukken om het peloton de wil op te leggen, of wordt het vuurwerk? De slotbeklimming is Tom Dumoulin op het ranke lijf geschreven, weet Joost.

De Kopgroep #12 Oorlog

dinsdag 17 juli 2018, 09:47 uur

Eindelijk gaat het peloton de bergen in. Vandaag wacht ondermeer de beklimming van de Col de la Colombière. In 2009 besliste Alberto Contador daar de Tour door zijn ploeggenoot Lance Armstrong op de beklimming van La Colombière -tegen stalorders in- op achterstand te rijden. Het zou nooit meer goed komen tussen de twee. "Het was complete oorlog. De heren spraken niet meer met elkaar aan tafel, lieten elkaar niet meer voorgaan als ze de lift in moesten.", zegt Mart Smeets die beide renners later interviewde over hun strijd . De derde klim van vandaag, Plateau de Glières was in de Tweede Wereldoorlog toneel van felle gevechten. Franse verzetsstrijders gesteund door geallieerde troepen streden er met Duitse troepen. De renners rijden vandaag langs het monument dat de gevallenen aan Franse zijde herdenkt. 'Vivre Libre ou Mourir', luidt de inscriptie. Of de strijd tussen de klassementsrijders vandaag al losbarst moet nog blijken. De heren van de kopgroep rekenen vandaag op aanvallers als Thomas de Gendt en Daniel Navarro. Of krijgt Tom Dumoulin toch gelijk? Hij rekent vandaag op oorlog, vertelde hij tegen Martijn Hendriks.

De Kopgroep #11 Mechanische doping?

maandag 16 juli 2018, 11:07 uur

Het achterwiel van Tom Skujins lijkt uit zichzelf te kunnen draaien. De heren van de kopgroep hebben vierkante ogen, zo vaak hebben ze op YouTube de opnames bekeken waarop te zien is hoe het achterwiel gaat spinnen als de drager van de bolletjestrui in de berm zijn fiets optilt. Mart vind dat Skujins wel erg goed rijdt, Martijn denkt dat er een logische verklaring is die maar belooft vandaag bij Skujins ploeg Trek op onderzoek uit te gaan. Heeft hij er maar weer een klus bij op deze rustdag. Nee dan had Mart het vroeger toch makkelijker. Hij scoorde ooit in een wedstrijd Frankrijk tegen de rest van de wereld. Een partij die ontaardde in een ongekende schoppartij. Ook zag hij Luis Ocaña op een rustdag verongelukken tijdens een spelletje met crossauto's. "Levensgevaarlijk, iedereen zoop."

De Kopgroep #10 Op de piemel getrapt

zondag 15 juli 2018, 12:03 uur

En weer won Dylan Groenewegen. Maar waar was Marcel Kittel? De Duitse topsprinter komt er niet aan te pas. Volgens Mart heeft het er alles mee te maken dat zijn ploegleider Konichev hem in de Franse pers hard heeft aangepakt. "Hij is op zijn piemel getrapt." Joost weet dat dat vreselijk pijn doet. Martijn heeft aan de finish nog aan Serhi Oesjakov, ploegleider bij Katoesja geprobeerd meer te weten te komen over de zaak Kittel, maar die deed er het zwijgen toe. Maar genoeg over gisteren. Waar menig renner met angst en beven uitkijkt naar de tocht over de kasseien naar Roubaix, kunnen onze drie heren van De Kopgroep niet wachten tot het zover is. "Het wordt een groot spektakel.", zegt Martijn Hendriks vanuit Aras. "De steen wordt de scherprechter." , aldus Mart Smeets. "Mensen gaan lekrijden, kunnen er niet overheen, het wordt chaos."

De Kopgroep #9 Mond dicht!

zaterdag 14 juli 2018, 11:07 uur

Met een indrukwekkende sprint legde Dylan Groenewegen zijn concurrenten en critici gisteren het zwijgen op. Alsof dat niet genoeg was legde hij op de meet ook nog een vinger op de lippen. Is dat niet heel proleterig? En aan wiens adres was dat gericht? De naam van een zekere Lance A. duikt op. De podcastende Texaan had gezegd dat Groenewegen geen sprint in de Tour zou winnen. "He just ain't good enough." Mond dicht Lance, zou Groenewegen dus bedoeld kunnen hebben. Ook Armstrongs voormalige partner in crime duikt op. Hij won in 1993 na een indrukwekkende solo de etappe in Amiens, de aankomstplaats van vandaag. Tegenwoordig zit Bruyneel een schorsing uit van tien jaar. Dat weerhoudt hem er niet van om via -daar gaan we weer- podcasts en blogs de wielerwereld de maat te nemen. Kan hij daarmee ophouden, vraagt Mart zich af. Ondertussen houden de renners zich met heel andere zaken bezig, zij moeten overmorgen over de kasseien naar Roubaix. Ga er maar aan staan.

De Kopgroep #8 De bulldog van Fougères

vrijdag 13 juli 2018, 11:27 uur

Vandaag de langste etappe van deze Tour. Niet zo lang als de lange etappes van weleer, maar toch nog steeds een hele zit. Hoe kom je de middag door? En wat ging er allemaal mis bij Sunweb tijdens de materiaalpech van Tom Dumoulin? Daar praten Joost, Martijn en Mart vandaag over. Ontdek een andere kant van Mart als hij Albert Bouvet, de buldog van Fougères aan de vergetelheid onttrekt.

De Kopgroep #7 Mûr de Bretagne

donderdag 12 juli 2018, 11:25 uur

Mart, Joost en Martijn beschouwen likkebaardend de etappe van vandaag voor. Twee keer moet de Mûr de Bretagne beklommen worden. Al vaker was het een scherprechter in de ronde. In 1947 was de bult zelfs beslissend voor het eindklassement, maar goed gele trui drager René Vieto had dan ook een hele fles cider op, weet Mart, die wederom de etappewinnaar van gisteren goed had voorspeld. Hoe doet de oude meester dat toch? Joost wil er het fijne van weten. En hoe groot is etappewinnaar Peter Sagan? Superlatieven schieten tekort. Sagan reed van de 115 dagen dat hij in koers was in de Tour 90 dagen in het groen. Van de 110 individuele etappes waarin hij aan de streep kwam, stond hij 39 keer op het podium. De mannen zijn gek op hem, zijn steenkolen Engels en zijn clowneske acties.

De Kopgroep #6 Uitroepteken-etappe

woensdag 11 juli 2018, 10:27 uur

Na etappes op het vlakke en een ploegentijdrit staat er vandaag een etappe met allures van een klassieker op het menu. Martijn Hendriks heeft er al maanden geleden een uitroepteken bij geplaatst en hij is niet de enige, weet Mart Smeets. Grote renners deden in april al mee aan de Tour de Finistère omdat daarin een deel van deze heuvelrit zat. Dat belooft wat. De aankomst van de rit is in Quimper, een stad waar het aanzien van het Nederlandse wielrennen in 1991 een gevoelige knauw oploopt door de Intralipid-affaire van de PDM-ploeg. Ploegleider Jan Gisbers zegt dat zijn renners ziek zijn door bedorven kip maar al gauw blijkt het te gaan om het bedorven verboden middel Intralipid. Mart neemt ons mee terug in de tijd toen de Franse kranten schreven over Les Tricheurs Hollandais.

De Kopgroep #5 Spookrit en haaien

dinsdag 10 juli 2018, 10:45 uur

De Tourkaravaan trekt door Bretagne. De start is in La Baule, een plaats met een opmerkelijke tourgeschiedenis, weet Mart Smeets. In 1988 pakte de Italiaanse sprinter Guido ' De Bufffel' Bontempi er de gele trui. Omdat het om een niet-officiële proloog ging is er weinig over deze spooketappe terug te vinden. Martijn Hendriks zich zorgen over Herman van der Zandt. Is de presentator van De Avondetappe naar de haaien en moet Mart wegens trieste omstandigheden zijn comeback maken? Geen van de drie mannen had de uitslag van de ploegentijdrit van gisteren goed voorspeld, maar Mart had wel iets geroepen over BMC en voelt zich dus wel een morele winnaar, net als Joost wiens LottoNL-Jumbo het veel beter heeft gedaan dan een dertiende plek doet vermoeden. Dat belooft nog wat voor morgen...

De Kopgroep #4 De ploegentijdrit: rocket science

maandag 9 juli 2018, 10:56 uur

Vandaag een ploegentijdrit van 35 kilometer. Mart is er niet van onder de indruk, hij heeft ze nog meegemaakt van 150 kilometer. Bovendien is het een nogal saai nummer om naar te kijken. Waarom wordt er in Tour nog steeds gewerkt met een paar tussentijden, terwijl het veel spannender is als je als kijker de snelheid per kilometer kunt vergelijken. Blijkbaar is dat nog steeds rocket science. Daarover gesproken: wat is de beste tijdritfiets en wat kost die? En Mart heeft al twee dagen op rij de etappewinnaar voorspeld. Flikt hij het vandaag weer?

De Kopgroep #3 "Hou die Colbrelli in de gaten"

zondag 8 juli 2018, 11:26 uur

De eerste etappe van Tour de France eindigde in een slagveld, verbeeld door de Texaan Lawson Craddock die met rugnummer 13 op met een gebroken schouder over de finish kwam. Klassementsrijders als Froome, Yates, Porte en Quintana verloren al tijd. Joost Vullings, Martijn Hendriks en Mart Smeets maken de schade op. En Mart voorspelde etappewinnaar Gaviria en nummer twee Sagan goed. Herhaalt hij dat kunststukje vandaag?

De Kopgroep #2 "Het kan hier beginnen!"

zaterdag 7 juli 2018, 10:45 uur

Eindelijk is het dan zover, de Tour gaat beginnen. Niet met een proloog maar een lange vlakke rit door de Vendee. Dat wordt een massasprint. Of gaat de wind voor een waaieretappe zorgen waar de renners uit de lage landen zo goed in zijn? Joost Vullings, Martijn Hendriks en Mart Smeets praten over wie de beste kansen heeft op het eerste geel. En ze zoeken een verklaring voor het mysterie van de rugnummers. Hoezo heeft Sunweb kopman Tom Dumoulin nummer 32 en niet 'gewoon' 31?

De Kopgroep #1 Wat staat "boeman" Froome te wachten?

vrijdag 6 juli 2018, 12:07 uur

Uitgefloten door het publiek, niet welkom wat vijfvoudig oud winnaar Bernard Hinault betreft. En toch gaat Chris gewoon van start in de Tour? Moeten wij ons zorgen maken over zijn veiligheid? En wie gaat de Tour winnen en wat voor koers wordt het dit jaar? Daarover praten Joost Vullings, Martijn Hendriks en Mart Smeets in deze aflevering van de Tour-podcast.

De Kopgroep: de aftrap

woensdag 4 juli 2018, 17:17 uur

Drie gepassioneerde wielren-experts - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) - geven elke dag in de NPO Radio 1 Tour-podcast De Kopgroep in 10 minuten hun kijk op de etappe van vandaag in de Tour de France.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1