Sport
EONOS

Tourploegen gepresenteerd: 'Weer als vanouds'

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Tourploegen gepresenteerd: 'Weer als vanouds'

Wielerliefhebbers kijken er reikhalzend naar uit. Zaterdag begint in Brest de 108ste editie van de Tour de France en de ploegen zijn donderdag gepresenteerd aan het publiek.


Vorig jaar werd de Tour in het najaar verreden. Dat was een editie die in het teken stond van corona. De ploegenpresentatie verliep sober en er was een strikt protocol om het virus buiten de deur te houden.

Dit keer is het weer als vanouds, vertelt NOS wielerverslaggever Steven Dalebout in Langs de Lijn En Omstreken. "Nu was er weer een podium neergezet. Er was publiek dat van bovenaf meekeek en er is nu een afterparty gaande. De doedelzakken gaan tekeer."

Er doen dit jaar veertien Nederlanders mee aan de Ronde van Frankrijk. Vorig jaar was Jumbo-Visma dicht bij de eindoverwinning, maar toen greep Tadej Pogacar op de laatste dag het geel.

Volgens Dalebout heeft de Nederlandse ploeg dit jaar wederom een sterke formatie, maar is het niet de topfavoriet. "Ineos is veel sterker dan vorig jaar. Die hebben vier kopmannen. Team UAE van Pogacar heeft zich ook versterkt. Het is niet zozeer dat Jumbo zwakker is dan vorig jaar, maar eromheen zijn de ploegen duidelijk beter dan in de coronatour van vorig jaar."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie