Sport

Wennemars: 'Ik hoop dat sporters de pers te woord blijven staan'

BNNVARA
foto: Bnnvarafoto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Wennemars: 'Ik hoop dat sporters de pers te woord blijven staan'

"Eindelijk stond Tom Dumoulin weer voor de camera, dat vond ik leuk om te zien", zegt Erben Wennemars in de Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C. "Want tegenwoordig communiceert Jumbo-Visma alles zelf."

Tom Dumoulin is van start gegaan in de Benelux tour. "Het is een mooie koers met een sterk deelnemersveld. Zelf hoop ik hier een klassement te kunnen rijden", aldus Dumoulin tegen de NOS. Hij won al eens de rittenkoers in 2017.

Focus op het WK

De Benelux tour is niet de laatste rit die hij dit wielerjaar rijdt: op het WK zal hij bij zowel de tijdrit als de wegwedstrijd ook van start gaan. "Ik heb ervoor gekozen om al mijn kaarten op de WK te zetten. Twee weken na de Benelux Tour is de tijdrit. Dus daar kan ik me goed op voorbereiden", zegt de wielrenner tegen de NOS.

Eigen pers

Wennemars vond het verfrissend om Dumoulin te zien voor de camera. "Jumbo-Visma communiceert tegenwoordig alles zelf, dus dan hebben ze hun eigen pers." Het is een trend in de sportmedia dat teams zelf de communicatie regelen maar Wennemars hoopt dat sporters de media nog wel te woord willen staan, "ik ben voor onafhankelijke pers."

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie