Sport

GP van België beperkt tot drie ronden achter safetycar, Verstappen wint

NOS
foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. GP van België beperkt tot drie ronden achter safetycar, Verstappen wint

Max Verstappen heeft zonder echt te hoeven racen de GP van België gewonnen. Door het natte weer was het niet mogelijk om op het circuit van Spa-Francorchamps het gas vol in te trappen. Verstappen krijgt de helft van de punten die tellen voor een overwinning en loopt daarmee in op directe concurrent Lewis Hamilton.

De middag begon met wat trainingsritjes. Sergio Perez, ploeggenoot van Verstappen, gleed de bandenstapel in. Om 15.00 uur zou de race beginnen, maar de start werd continu uitgesteld. Een half uur later hebben de coureurs de baan getest met twee ronden achter de safety car, maar het bleek onverantwoord.

Om 18.20 uur werd een nieuwe poging gewaagd. De race werd officieel gestart achter de safety car. Na drie ronden hield de wedstrijdleiding het opnieuw voor gezien. Omdat de race wel officieel begonnen is, maar niet is afgemaakt, krijgen de coureurs de helft van de punten. Dat betekent dat winnaar Verstappen 12,5 punt sprokkelt. George Russell eindigt als tweede (9 punten) en Hamilton pakt 7,5 punten voor de derde plaats. Voor de stand in het wereldkampioenschap heeft het ook gevolgen. Het gat tussen Verstappen en Hamilton wordt verkleind, tot drie punten.

Nikita Mazepin reed overigens achter de safety car de snelste ronde van de wedstrijd. De Rus reed buiten de top tien en kreeg daarom geen beloning.

Volgende week is de race op het circuit van Zandvoort.

Ster advertentie
Ster advertentie