Sport

Jan Lammers over kritiek op prins Bernhard: 'Het bashen is zo goedkoop en ligt in contrast met de feiten'

NOS
foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Lammers over kritiek op prins Bernhard: 'Het bashen is zo goedkoop en ligt in contrast met de feiten'

Alle bandleden die optreden op de Grand Prix Zandvoort krijgen 'normaal' betaald. Dat zegt Jan Lammers in NOS Langs de Lijn. De hevige kritiek op Prins Bernhard is volgens Lammers onterecht: "Het bashen is zo goedkoop en ligt zo in contrast met de feiten."

Afgelopen week ontstond een rel omdat de band Chef' Special in een e-mail was gevraagd te komen optreden tijdens de Formule 1, zonder dat de artiest daarvoor betaald werd. "Het had niet mogen gebeuren. We gaan het met de mensen in kwestie zelf oplossen, niet via de media." De mail was uit naam van Bernhard gestuurd, maar niet door de prins zelf, benadrukt Lammers. "Prins Bernhard wordt er bij gehaald om zijn punt te maken. De frustratie zit volgens mij vooral bij de beperkingen in de festivalsector. Alle bandleden krijgen gewoon betaald."

Garantiefonds

Dat gebeurt dan via het garantiefonds van de overheid. "Het is een verkeerde voorstelling dat we over de artiesten heen het evenement willen financieren. Als er hard gewerkt wordt, gaat er soms iets fout", aldus de autocoureur.

Suiker en zout

Alles wat de prins doet, ligt onder een vergrootglas. Lammers: "Laten we niet vergeten dat Bernhard voor de media is wat suiker en zout is voor de voedselindustrie. Ik vind het zo jammer. Al die mensen praten zo gemakkelijk over 'de pandjesbaas' en 'de huizenmelker'. Niemand weet hoe het precies zit."

Over het statement van Davina Michelle, die het volkslied zingt bij de Grand Prix en niet optreed, is Lammers wel tevreden. Michelle hoeft zelf geen geld, maar vindt dat andere artiesten gewoon betaald moeten worden. Daar is Lammers het mee eens.

Ster advertentie
Ster advertentie