Sport
EONOS

'Misschien heerst in de Formule 1 het sentiment dat Lewis Hamilton moet winnen'

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Misschien heerst in de Formule 1 het sentiment dat Lewis Hamilton moet winnen'

Er werd meer gesport dit weekend, maar nagepraat wordt er toch vooral over de zinderende titelstrijd in de Formule 1. Na een race vol spektakel staan Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan precies gelijk.

In Abu Dhabi regende het incidenten. Hamilton kreeg de champagne, Verstappen de straffen. Het Spaanse Marca noemde de Nederlander onsportief.

"Hij zoekt de grens op en gaat daar soms over. Maar het mooie is: hij doet er alles aan om te winnen", stelt autocoureur Jeroen Bleekemolen in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

Volgens Arjan Schouten, F1-volger van het AD, balanceert Verstappen op een dun koord. "Als het lukt, is het geniaal."

NOS-voetbalcommentator Jan Roelfs krijgt geen objectief gevoel bij de wedstrijdleiding, waardoor Verstappen werd bestraft. "Verstappen moet als rookie knokken tegen de gevestigde, Britse orde binnen de Formule 1."

Hij vervolgt: "Misschien heerst daar het sentiment dat uiteindelijk Hamilton moet winnen. Dat gevoel krijg ik", zegt Roelfs.

"Het is allebei commercieel interessant", reageert Schouten. "Hamilton zijn achtste titel, een record. Aan de andere kant is een nieuwe jongen ook welkom."

Sportforum in z'n geheel terugluisteren

In het Sportforum van afgelopen maandag was ook Johan Stobbe van de Leeuwarder Courant te gast. Het ging naar Formule 1 ook over het Nederlandse schaatsen, SC Cambuur en meer voetbal. De uitzending is hier terug te luisteren.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie