Politiek
KRO-NCRV

Aanwezigheid familie Anne Faber haalde 'schreeuwerigheid' uit debat

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Aanwezigheid familie Anne Faber haalde 'schreeuwerigheid' uit debat

Het Tweede Kamerdebat met minister Dekker was verrassend inhoudelijk, zegt journalist Margriet Brandsma in Spraakmakers. Volgens haar wordt zo'n debat vaak fel gevoerd, maar zorgde de aanwezigheid van de nabestaanden van Anne Faber ervoor, dat het meer om de inhoud ging.

Video niet beschikbaar

Brandsma: "Vaak zie je dat zo'n debat op hoge toon wordt gevoerd en willen Kamerleden laten zien hoe verontwaardigd ze zijn." Gisteren werd minister Dekker van Rechtsbescherming door de Tweede Kamer ondervraagd over hoe het mogelijk is geweest dat Michael P., de moordenaar van Anne Faber, zoveel vrijheden had.

Oproep familie

Ook Parool-columnist Roos Schlikker denkt dat de aanwezigheid van de nabestaanden van invloed was op de sfeer in het Kamerdebat. "Het haalde een laagje schreeuwerigheid weg." Schlikker denkt ook dat de oproep van de familie om het debat inhoudelijk te voeren heeft geholpen. De oom van Anne Faber, Hans Faber, zei gisteren in de Telegraaf: "Maak er geen Haagse stoelendans van en ga geen politieke stokpaardjes bereiden."

Treurig

Wel vindt Schlikker het treurig dat de aanwezigheid van de familie nodig is om een debat op de inhoud te voeren. "Het zou niet uit moeten maken."

Ster advertentie
Ster advertentie