Politiek

Hoe komen we van het vaccintekort af?

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe komen we van het vaccintekort af?

Terwijl het draagvlak voor de coronamaatregelen langzaam afbrokkelt, houdt alleen het vaccin de hoop levend op de terugkeer naar het oude normaal. En daarmee is de producent van die vaccins farmaceutische industrie opeens van boeman, de brenger van hoop geworden. Tot er opeens tekorten zijn. Ligt dat dan aan de politiek of aan de industrie?

Dat bespreekt Gerard Schouw, directeur van de vereniging voor innovatieve geneesmiddelen, in De Week van Kee: de verlenging, de online, politieke napraat van De Nieuws BV. Samen met politiek redacteuren Joost Bekendam en Anna Pleijsier bespreken zij het tekort aan vaccins, wat farmaceuten eraan verdienen, en wanneer dan eindelijk het einde in zicht is.

{youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=bZ0MXKJOclE" start="false"}

De Week van Kee: de verlenging

Om de vrijdag praten politiek redacteuren (Joost Bekendam, Anna Pleijsier en Merel Ek) online verder waar de Week van Kee eindigt. In de Week van Kee neemt De Nieuws BV de luisteraar mee naar de achterkamertjes van de politieke week. We stellen je voor aan belangrijke politieke spelers en geven je een inkijkje in de Haagse bubbel.
Ek, Pleijsier en Bekendam praten met de gast van de Week verder en gaan dieper in op het gesprek van de week. Luisteraars en kijkers kunnen live vragen stellen en meepraten.

Ster advertentie
Ster advertentie