Politiek
WNL

Amsterdamse CDA-fractievoorzitter over steekpartij in De Pijp: 'Meer agenten nodig op straat'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Amsterdamse CDA-fractievoorzitter over steekpartij in De Pijp: 'Meer agenten nodig op straat'

De schrik zit er goed in na een bizarre steekpartij afgelopen vrijdag in De Pijp in Amsterdam, waarbij een dode is gevallen en vier mensen gewond zijn geraakt. Er is een 28-jarige man uit Amstelveen aangehouden. CDA-fractievoorzitter in Amsterdam Diederik Boomsma vindt dat er meer agenten nodig zijn op straat, zo zegt hij in WNL Op Zaterdag.

In en bij de Ferdinand Bolstraat werden vrijdagavond vijf personen neergestoken. Een van hen, een 64-jarige man uit Amsterdam, overleed. De vier andere slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis. Drie van hen komen uit Amsterdam, één woont in Haarlem. De gewonden zijn tussen 21 en 28 jaar. Tot nu toe lijkt er geen verband tussen hen te bestaan.

"We moeten echt even heel goed gaan kijken wat we daaraan kunnen doen, want het is nu het zoveelste incident op een rij", zegt Boomsma. "Eerder had je al kinderen in Amsterdam die onderweg naar school werden bedreigd met vuurwapens. Toen hebben we ook gezegd: ga daar maar vaker patrouilleren."

'We moeten met zijn allen stappen gaan zetten'

"De politie is heel goed bezig", zegt Boomsma. "Maar we hebben echt meer agenten nodig. Ik denk dat ze het nu gewoon heel goed doen met de middelen die ze hebben, maar we moeten met zijn allen echt stappen gaan zetten om Amsterdam weer veilig te krijgen."

De politie gaat ervan uit dat één persoon verantwoordelijk is voor deze steekpartij. Deze 29-jarige man is geen bekende van de politie. Zijn woning is doorzocht, en de politie heeft gegevensdragers en een auto in beslag genomen. Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen voor een terroristisch motief, maar het onderzoeksteam houdt alle opties open.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie