Politiek
WNL

'PvdD was tot voor kort een heel goed alternatief voor GroenLinks-PvdA'

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. 'PvdD was tot voor kort een heel goed alternatief voor GroenLinks-PvdA'

De Partij voor de Dieren heeft flinke schade opgelopen door de ruzie tussen kamp 'Esther Ouwehand' en het inmiddels opgestapte bestuur. "De partij was heel goed bezig en zelfs aan het groeien, we moeten maar zien of zich dit nu doorzet", zegt Floor Bremer, politiek verslaggever van RTL Nieuws, in WNL In de Kantine.

Video niet beschikbaar

"Ze hadden bij elkaar moeten gaan zitten in een vergaderzaaltje. Dan hadden ze er onderling goed uit kunnen komen in plaats van twee maanden voor de verkiezingen politieke zelfmoord te plegen." Bremer vervolgt: "De partij stond er echt heel goed voor in de peilingen. De partij werd zelfs gezien als een alternatief voor mensen die zich niet in de samenwerking tussen GroenLinks en PvdA kunnen vinden." Volgens Bremer koerste de partij af op een enorme winst. "Er moet een wonder gebeuren wil Ouwehand nu nog met een goed verhaal komen."

Groeipijn

Donderdag stapte het voltallige PvdD-bestuur op na dagen van oorlog in de partij en een brandbrief van politici en leden. "Ik ben blij dat het nu achter de rug is en dat we door kunnen", meldde Ouwehand tijdens de opnames van het tv-programma College Tour. De partijleider sprak verder van een 'heel heftige groeistuip'. "Of het groeipijn is, is moeilijk te zeggen. Het laat wel zien dat de partij nog niet klaar was voor het grote toneel", reageert Bremer op die uitspraak.

Uit het EenVandaag Opiniepanel bleek eerder deze week al dat door de onrust binnen de partij, zeker de helft van de kiezers over gaat stappen naar een andere partij. En dat zou volgens Bremer zomaar GroenLinks-PvdA kunnen zijn.

In de Kantine

Maatschappelijke kwesties, debat én sport: de ideale zaterdagmiddagmix, live vanuit Rotterdam van 17.00 tot 19.00 uur op NPO Radio 1. Gepresenteerd door Fidan Ekiz en Wieger Hemmer.

Ster advertentie
Ster advertentie