Politiek

Volg de uitslagenavond bij NPO Radio 1

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de uitslagenavond bij NPO Radio 1

Als de stembussen vanavond bijna sluiten, begint NOS Nederland Kiest - De Uitslagen. Met daarin uiteraard de uitslagen van de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen. De presentatie is in handen van Mark Visser en Tijs van den Brink. Het programma begint om 20.30 uur op NPO Radio 1 en gaat door tot na middernacht: 01.00 uur.

De uitkomsten van de verkiezingen worden besproken met NOS-politiek duider Wilma Borgman, universitair hoofddocent politicologie aan de Universiteit Utrecht Hans Vollaard en hoogleraar empirische politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen Carolien van Ham. Ook zijn er verslaggevers in het hele land voor laatste reacties uit de provincies en van de politieke partijen.

Exitpolls

Om 21.00 uur is er op gezag van onderzoeksbureau Ipsos een eerste exitpoll van een grote provincie: Noord-Holland. Deze exitpoll is een bovengemiddeld betrouwbare peiling, aangezien mensen hiervoor zijn bevraagd over waar ze net op hebben gestemd. Na de exitpoll van Noord-Holland volgt om 21.20 uur de exitpoll van Overijssel en om 21.40 uur die van Noord-Brabant.

Rond 22.00 uur komt de eerste indicatie van de landelijke uitslag met een nieuwe exitpoll van Ipsos, maar nu voor de Eerste Kamer.

NOS Nederland Kiest - De Uitslagen: woensdag 15 maart van 20.30 tot 01.00 uur

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie