Politiek

Over NPO Radio 1 in alle Staten

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Over NPO Radio 1 in alle Staten

NPO Radio 1 volgt de Provinciale Statenverkiezingen en waterschapsverkiezingen op de voet. Dat doen we met de politici die het beleid maken en de mensen die dat beleid ondervinden.

In NOS Nederland Kiest – Het Radiodebat gaan zestien fractievoorzitters uit de Tweede Kamer in debat onder leiding van Winfried Baijens en Wilma Borgman. In het debat komen onder andere wonen, migratie en vertrouwen in de politiek aan de orde. Deze thema’s worden tijdens deze uitzending ook besproken met verschillende leden van Provinciale Staten.

NOS Nederland Kiest – Het Radiodebat: kijk hier terug

Samenwerking regionale omroepen

Het wekelijkse radioprogramma Haagse Lobby (WNL) maakt vanaf maandag 27 februari drie uitzendingen met de regionale omroepen RTV Noord, RTV Oost en Omroep Brabant. Tijdens de uitzendingen behandelt presentator Martijn de Greve samen met een presentator van de betreffende regionale omroep onder meer de kloof tussen Den Haag en de regio en de stikstofproblematiek.

Haagse Lobby: 27 februari en 3 en 14 maart van 20.30 tot 21.30 uur

Dit is de Dag en Druktemakers in alle Staten

In Dit is de Dag in alle Staten (EO) zijn presentatoren Margje Fikse en Tijs van den Brink elke dag in een andere provincie. Samen met mensen in het publiek bevragen ze een partijkopstuk en de provinciale lijsttrekker over de actualiteit en een groot provinciaal thema.

Deze uitzending is ook live te zien op het YouTube-kanaal van NPO Radio 1 en gaat daar een half uur langer door. In dit tweede deel is er ruimte voor nog een tweede onderwerp dat speelt in de provincie van die dag.

Dit is de Dag in alle Staten: vanaf 6 maart iedere werkdag tussen 18.30 uur en 19.00 op NPO Radio 1 en van 18.30 tot 19.30 uur op het YouTube-kanaal van NPO Radio 1

De vaste columnisten van de Nieuws BV kennen we als de 'Druktemakers'. Kees van Amstel, Pieter Derks, Ellen Deckwitz, Dolf Jansen en Marcel van Roosmalen delen hun messcherpe mening normaal gesproken in de Hilversumse studio. Speciaal voor deze verkiezingen gaan ze nu het land in en maken ze reportages over klimaat, wonen en bereikbaarheid.

De Druktemakers zijn iedere werkdag te horen van 8 maart tot en met 14 maart tussen 12.30 en 13.00 uur

Uitslagenavond

In NOS Nederland Kiest - De Uitslagen bespreken Mark Visser en Tijs van den Brink de uitkomsten van de verkiezingen met gasten en NOS-politiek duider Wilma Borgman. Ook zijn er verslaggevers in het hele land voor laatste reacties uit de provincies en van de politieke partijen.

NOS Nederland Kiest – De Uitslagen: 15 maart van 20.30 tot 01.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie