Politiek

Burgemeestersbingo in Den Haag: wie hebben de hagenezen nodig?
BNNVARA

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Burgemeestersbingo in Den Haag: wie hebben de hagenezen nodig?

Den Haag is beland in een 'ongekende bestuurlijke chaos'. Uit de hand gelopen vreugdevuren, vermoedelijke corruptie bij twee wethouders en een burgemeester die ontslag neemt via Instagram. Nu is het de taak aan Johan Remkes om als waarnemend burgemeester puin te gaan ruimen. Maar wat én wie hebben de hagenaren en hagenezen nou echt nodig? Daarover gaat het in De Nieuws BV.

Den Haag heeft betere tijden gekend en schreeuwt om een stevige bestuurder. Maar: wie? Ivar Lingen, politiek verslaggever Omroep West, Frits Huffnagel, oud-wethouder VVD Den Haag, en Ceyda Palta, jongeren ambassadeur in Den Haag schetsen in De Nieuws BV het profiel voor de nieuwe burgermoeder of -vader. Daarin komen verschillende namen en benodigde eigenschappen voorbij.

Bruno Bruins for burgemeester

De meest opvallende naam: Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport. Bruins was van 2000 tot 2006 wethouder in Den Haag en is dus geen onbekende voor de stad. Volgens Huffnagel een uiterst geschikte kandidaat.

Andere namen die worden genoemd zijn die van voormalig fractievoorzitter van de D66 Alexander Pechtold, voormalig staatssecretaris Martin van Rijn en ook van voormalig minister Ronald Plasterk. Huffnagel denkt en hoopt echter dat Bruno Bruins na de zomer van 2020 de stad zal gaan leiden.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie