Politiek
BNNVARA

Asscher (PvdA): 'We geven alleen steun aan het kabinet voor het derde pakket bij garantie op werk'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Asscher (PvdA): 'We geven alleen steun aan het kabinet voor het derde pakket bij garantie op werk'

PvdA-leider Lodewijk Asscher windt er geen doekjes om in De Nieuws BV. Het derde steunpakket dat binnenkort ingaat moet garantie op werk bieden. Asscher: "We moeten niet zomaar 11 miljard uitgeven".

Video niet beschikbaar

Asscher wil af van het oude 'Rutte-recept'. "Grote belastingverlagingen zouden goed zijn voor de werkgelegenheid. Nou, dat hebben we gezien. Supermarkten hebben heel erg veel winst gemaakt tijdens de coronacrisis. Mensen hebben hun nek uit gestoken die daar werkten. De winsten gingen naar de aandeelhouders."

Lessen geleerd

De PvdA-leider geeft grif toe dat hijzelf uit de vorige crisis lessen heeft geleerd. "Daarom nu het plan van werk naar werk. Leg je niet neer bij voorspellingen dat er over een tijdje 150.000 mensen extra werkloos zijn." Asscher wil mensen van werk naar werk begeleiden. Dus niet gewoon mensen naar het UWV sturen, maar naar een nieuwe baan.

"Werkgevers kennen hun mensen het beste. Neem de KLM, die mensen begeleidt van een baan bij KLM naar een baan in de zorg. Wij steunen het derde steunpakket maar met een garantie op werk," zegt Asscher.

Een vooruitblik met Lodewijk Asscher

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie