Politiek
BNNVARA

Wie is het beste Raadslid van Nederland?

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is het beste Raadslid van Nederland?

Wie is het beste Raadslid van Nederland? Dat is de vraag die centraal staat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in de derde editie van de verkiezing 'Beste Raadslid van Nederland'. De vier finalisten worden morgenmiddag in De Nieuws BV bekendgemaakt.

Afgelopen jaren zijn raadsleden steeds belangrijker geworden, want gemeenten hebben meer verantwoordelijkheid gekregen. Hun werk wordt geëerd in de verkiezing van het Beste Raadslid van Nederland. Stemmen wie de vier finalisten zijn, kan hier nog tot 11 maart 10:00. De uiteindelijke winnaar wordt maandag 14 maart in de talkshow M bekendgemaakt.

Twaalf halvefinalisten

- Loes ten Dolle (D66, Winterswijk)
- Geert Schipaanboord (CU-SGP, Leiderdorp)
- Eduard Annen (Sterk Meppel, Meppel)
- Bülent Isik (PvdA, Utrecht)
- Leon Van den Beucken (EENLokaal, Venlo)
- Diederik Boomsma (CDA, Amsterdam)
- Eva de Bruin (GroenLinks, Eindhoven)
- Anke Hamstra (PvdA, Deventer)
- Doğukan Arif Ergin (DENK, Schiedam)
- Nathalie Nede (CU, Arnhem)
- Jean Paul Broeren (Stadspartij Nijmegen, Nijmegen)
- Dieke van Groningen (VVD, Rotterdam)

Beste Raadslid van Nederland

In samenwerking met campagnebureau BKB, De Volkskrant, talkshow M en het Periklesinstituut organiseert De Nieuws BV de verkiezing voor het Beste Raadslid van Nederland. Voor de derde keer wordt de verkiezing gehouden. In 2014 werd de eerste editie van de verkiezing gewonnen door Ron Meyer (SP, Heerlen). De tweede editie van de verkiezing in 2018 werd gewonnen door Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren, Amsterdam).

De geestelijk vader en bedenker van de verkiezing beste raadslid van Nederland is Erik van Bruggen (1968-2020), mede-oprichter van campagnebureau BKB. Als politiek dier en campagne expert was hij ervan overtuigd dat goede raadsleden belangrijker zijn dan ooit, zeker nu er steeds meer taken op de schouders van gemeenten rusten.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie