Stand.nl

Stand.nl: 'Gemeenten hebben kiezers te weinig te bieden'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Gemeenten hebben kiezers te weinig te bieden'

Over een week kunnen we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Je gaat misschien stemmen zodat de lokale politici iets kunnen veranderen, maar is dat wel zo? Uit onderzoek blijkt namelijk dat gemeenten de verwachtingen van kiezers nauwelijks kunnen waarmaken.

Door geldgebrek, landelijke regelgeving, en deels verplichte regionale samenwerking hebben gemeenten steeds minder ruimte om zelf plannen te maken of uit te voeren. Het lokale bestuur wordt door veel mensen gezien als de overheid die het dichtst bij de burger staat, maar op veel terreinen zijn gemeenten steeds vaker uitvoerder van het rijksbeleid.

Vandaag in Stand.nl: Gemeenten hebben kiezers te weinig te bieden

Wat verwacht jij van je gemeente en denk je dat die dit ook kan waarmaken? Of ben je zelf raadslid en loop je tegen allemaal beperkingen aan, of kan je juist wel veel voor elkaar krijgen in je gemeente?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie