Politiek
EO

Kom langs bij Dit is de Dag in alle Staten

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Kom langs bij Dit is de Dag in alle Staten

Vanaf maandag 6 maart reist het EO-radioprogramma Dit is de Dag door Nederland. De speciale uitzendingen van het programma, dat elke werkdag op NPO Radio 1 te horen is, staan helemaal in het teken van de Provinciale Statenverkiezingen en waterschapsverkiezingen.

Dit is de Dag in alle Staten: vanaf maandag 6 maart om 18.30 uur op NPO Radio 1 en op het YouTube-kanaal van NPO Radio 1. Of kom langs bij de uitzending. Een overzicht van de locaties vind je onderaan dit artikel.

EO-presentatoren Tijs van den Brink en Margje Fikse spreken in Dit is de Dag in alle Staten elke dag met een landelijke politicus en de provinciale lijsttrekker van een partij. Daarbij komen regionale thema’s aan bod, passend bij de provincie waar de uitzending vandaan komt.

Hoe klein die ene stem ook kan voelen: bij de Provinciale Statenverkiezingen mogen we door onze stem uit te brengen weer laten weten hoe we denken over belangrijke thema’s die op dit moment spelen in ons land. Maar wat vindt u eigenlijk van onderwerpen als energie, regionale vliegvelden, de leefbaarheid in dorpen, OV in de buurt, ruimte voor de wolf en windmolen- en zonneparken? Dit is de Dag in alle Staten praat met zeven partijen in zeven provincies door over kwesties die daar spelen.

De speciale uitzendingen starten maandagavond 6 maart in Austerlitz, Utrecht. Wopke Hoekstra en lijsttrekker in de provincie Utrecht Mirjam Sterk van het CDA zijn te gast bij Tijs van den Brink. Samen met mensen in het publiek bevraagt Tijs hen over de actualiteit en een groot provinciaal thema.

Na Utrecht reist Dit is de dag in alle Staten op dinsdag 7 maart naar Zuid-Holland waar in Den Haag Sophie Hermans en Jeannette Baljeu van de VVD te horen zijn. Op woensdag komt de uitzending vanuit de stad Groningen, waar Lilian Marijnissen en Agnes Bakker van de SP door Margje Fikse onder meer over energie, de aardbevingen en gas bevraagd zullen worden.

Donderdag 9 maart zijn Mirjam Bikker en Michel Klein van de ChristenUnie in Alkmaar, Noord-Holland bij Tijs te gast in de uitzending. Vrijdag is Ede, Gelderland, de locatie waar Caroline van der Plas en Rik Loeters van BBB door Tijs bevraagd worden over onder meer de wolf en stikstof.

Na het weekend zijn dan op maandag 13 maart Rob Jetten en Matthijs van Miltenburg van D66 te horen vanuit Son en Breugel, Noord-Brabant met als één van de onderwerpen ASML. De laatste uitzending van Dit is de dag in alle Staten komt op dinsdag 14 maart vanuit Zeeland. In deze provincie gaat het met SGP’ers Kees van der Staaij en Harry van der Maas over onder meer kerncentrales.

Youtube

De uitzendingen zijn ook live te zien op het YouTube-kanaal van NPO Radio 1 en gaat daar een half uur langer door. In dit tweede deel is er ruimte voor nog een tweede onderwerp dat speelt in de provincie van de dag.

Dit is de dag in alle Staten: vanaf 6 maart iedere werkdag tussen 18.30 en 19.00 uur op NPO Radio 1 en van 18.30 tot 19.30 uur op youtube.com/nporadio1.

Langskomen? Welkom!

Dinsdag 14 maart: Kees van der Staaij en Harry van der Maas (SGP) in Zeeland

Locatie is SintAnna, Langeville 37 in Yerseke. Te gast zijn SGP-partijleider Kees van der Staaij en de Zeeuwse SGP-lijsttrekker Harry van der Maas over onder meer kerncentrales.

Ster advertentie
Ster advertentie