Podcast

'Bij de omvolking worden zwakke wijken gebruikt als afvoerputje' - Podcast Ongehoord Nieuwscafé

foto: Ongehoord Nederland
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Bij de omvolking worden zwakke wijken gebruikt als afvoerputje' - Podcast Ongehoord Nieuwscafé

In de vijfde aflevering van het Ongehoord Nieuwscafé rekent 50Plus-senator Martin van Rooijen "het is een schande" af met de AOW-plannen van het nieuwe kabinet. Oud-bewoner van de Schilderswijk Maaike van Charante schreef een onthullend boek over de teloorgang van deze voormalige Haagse volksbuurt. Columniste Shohreh Feshtali ziet een overeenkomst tussen de Iraanse kledingvoorschriften voor vrouwen en de Nederlandse corona-aanpak en vrijdenker Arthur van Amerongen neemt de uitsmijter voor zijn rekening.

#5 - 'Bij de omvolking worden zwakke wijken gebruikt als afvoerputje' - Podcast Ongehoord Nieuwscafé - Ongehoord Nieuwscafé

Ontkoppeling AOW

Eerste Kamerlid Martin van Rooijen (50Plus) verzet zich tegen het "anti-ouderen beleid van D66 en VVD". Ouderen hebben hun hele leven lang AOW-premie betaald, maar nu "dondert hun koopkracht in elkaar". Vanuit de senaat, waar het kabinet geen meerderheid heeft, wil Van Rooijen het verzet organiseren in samenwerking met andere oppositiepartijen. "Wij gaan het voorstel van Rutte afschieten."

De Schilderswijk

De totale verandering die de Haagse Schilderswijk sinds 1960 heeft doorgemaakt, was volgens Maaike van Charente geen natuurlijk proces. "Het had ook anders kunnen gaan."

In de Schilderswijk van nu wonen vooral mensen met een migratieachtergrond. De oorspronkelijke bewoners – die door veel Haagse bestuurders werden geminacht – zijn verdwenen. Er was, meent Van Charante, sprake van omvolking: "Zwakke wijken zijn door de elite als afvoerputje gebruikt."

Columns

Schrijfster Shohreh Feshtali vluchtte uit het Iran van de ayatollahs. In haar column verbaast ze zich over het weinig vrijheidslievende coronabeleid in ons land.

Vrijdenker Arthur van Amerongen zorgt in zijn slotwoord als altijd voor een vrolijke noot.

Ster advertentie
Ster advertentie