Podcast

Podcast De Dag: Polen: land van tegenpolen

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Polen: land van tegenpolen

Als er één ding duidelijk is geworden bij de presidentsverkiezingen in Polen is dat het land diep verdeeld is. De conservatieve president Duda kreeg 51% van de stemmen. Zijn liberale uitdager Trzaskowski 49%.

#626 - Polen: land van tegenpolen - De Dag

In hun strijd kwamen alle thema's aan bod die deze twee groepen van elkaar scheiden. Jong staat tegenover oud, stad tegenover platteland, nationale trots tegenover geloof in de EU en hulp aan gezinnen tegenover homorechten.

Cultuurhistorica Iwona Gusc vertelt in de podcast De Dag hoe de politiek haar land verdeelt en wat het beleid van Duda en zijn PiS-partij betekent voor verschillende groepen.

De Vlaamse politicoloog en LHBTI-activist Rémy Bonny vindt dat de EU veel te weinig doet om op te komen voor Europese kernwaardes in Polen, waar inmiddels in een derde van de gemeentes zogenoemde LHBTI-vrije zones zijn geintroduceerd.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie