Sport
NOS

Poolse voetbalfan uit Noordwijkerhout: 'Het wordt 1-1'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Poolse voetbalfan uit Noordwijkerhout: 'Het wordt 1-1'

Een groot aantal Nederlanders kijkt reikhalzend uit naar de eerste wedstrijd morgen op het EK in Duitsland. Maar ook voor veel Polen die in ons land wonen stijgt de spanning. Want Nederland - Polen wordt een mooie wedstrijd, denkt ook de Poolse Magda Noga. Ze woont in Noordwijkerhout, waar een grote Poolse gemeenschap zit. "Het leeft hier heel erg", vertelde ze in het NOS Radio 1 Journaal. "De straat naast mij is helemaal oranje, maar mijn straat is wat meer in onze kleuren: wit en rood. Ik heb helaas geen Poolse vlag, dus ik heb wat ballonnen voor het raam gehangen."

Video niet beschikbaar

Hoewel Nederland hoger staat op de FIFA-wereldranglijst, denkt ze toch dat een gelijkspelletje er wellicht inzit voor haar land. "Je weet maar nooit, er kan van alles gebeuren. We hebben vorig jaar zelfs de penalty van Messi tegengehouden, onze keeper is fantastisch. En we hebben hele goede jonge spelers, waar de bondscoach ook in investeert. Zij willen naam maken en gezien worden in Europa, dus hoop is er wel."

Noga is van plan de wedstrijd met landgenoten te kijken in een Pools restaurant in de buurt. "We gaan vast veel Poolse scheldwoorden gebruiken samen", grapte ze. "Maar het wordt sowieso gezellig."

Ster advertentie
Ster advertentie