Podcast

Podcast De Dag: hoe Iris de Graaf vertrok uit Moskou

foto: eigen beeld: iris de graaffoto: eigen beeld: iris de graaf
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe Iris de Graaf vertrok uit Moskou

NOS-correspondent Iris de Graaf vertelt in de podcast over haar persoonlijke band met Rusland en haar plotselinge vertrek als gevolg van de toegenomen repressie.

#1062 - Hoe Iris de Graaf vertrok uit Moskou

Rusland-correspondent Iris de Graaf stond op 2 maart voor het laatst vanaf haar balkon in Moskou het NOS achtuurjournaal te woord. Twee dagen later was ze terug in Nederland: halsoverkop vertrokken uit het land waar ze van houdt en waar ze iets meer dan een jaar werkte als correspondent voor de NOS. Door de repressie was het voor haar en de mensen om haar heen niet meer veilig om te blijven.

In podcast De Dag vertelt Iris over haar plotse vertrek, over haar persoonlijke band met het land en hoe ze Rusland zag veranderen van een land dat hip, vrij en kosmopolitisch kon zijn, tot een plek waar bijna niemand meer openlijk durft te praten.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie