Podcast
NOS

Podcast De Dag: de diepe zakken van Saudi-Arabië

foto: afpfoto: afp
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de diepe zakken van Saudi-Arabië

Messi gaat niet, Benzema wel en Ronaldo is er al. Saudi-Arabië probeert zoveel mogelijk grote voetballers naar zich toe te trekken en dat lukt steeds beter. Wat is het grote plan erachter? En welke gevolgen heeft het voor de sport?

#1368 - De diepe zakken van Saudi-Arabië - De Dag

Lionel Messi gaat naar Miami, waar hij veel geld gaat verdienen, maar waarschijnlijk wel minder dan in Saudi-Arabië, waar hij naar verluidt 400 miljoen euro per jaar had kunnen krijgen. Hij verrast er vriend en vijand mee, want steeds meer grote namen - zoals Cristiano Ronaldo en meest recent ook Karim Benzema - trekken naar het "Benidorm van het voetbal", zoals sportjournalist voor Trouw en De Groene Amsterdammer Pepijn Keppel het in deze podcast noemt. Hij zet uiteen hoe Saudi-Arabië vele honderden miljarden in de sportwereld investeert, ook in de formule 1, golf en boksen bijvoorbeeld, en daarmee grote invloed vergaart.

Saudi-Arabië-deskundige Floor Beuming van Amnesty vertelt hoe de investeringen in sport onderdeel zijn van een veel breder plan om het land minder afhankelijk te maken van olie én om de handen van kroonprins Bin Salman schoon te wassen. Hoe vuil zijn die precies en waar werk je als sporter aan mee als je als sporter zijn PR-show actief steunt?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie