Podcast
NOS

Podcast De Dag: Henk Kamp, Rutte-loyalist

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Henk Kamp, Rutte-loyalist

In aanloop naar het VVD-congres, dat in het teken staat van Ruttes belofte om de asielinstroom omlaag te brengen, deed erelid Henk Kamp opmerkelijke uitspraken over de asielcrisis op de radio. Toeval?

#1363 - Henk Kamp, Rutte-loyalist

VVD-coryfee Henk Kamp stelde deze week op de radio drastische maatregelen voor om de asielinstroom omlaag te krijgen. Desnoods moet Nederland uit internationale verdragen of zelfs helemaal uit de EU stappen, zei hij. De uitspraken komen aan de vooravond van een spannend VVD-congres waar partijleider Rutte onder druk staat over zijn asielbeleid. Dat beleid moet volgens een deel van de achterban strenger, zelfs als dat zou leiden tot een kabinetscrisis.

In deze podcast een profiel van Henk Kamp. Hij sprong in het verleden vaak in de bres voor Rutte op momenten dat die het moeilijk had, vertelt politiek verslaggever Wilma Borgman. Doet hij dat nu ook, of voert hij de druk op Rutte verder op?

Henk Kamp wordt dit VVD-congres officieel benoemd tot erelid van de partij. Wat is zijn rol in de partij en zou een terugkeer in de politiek voor hem nog een optie zijn?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie