Podcast
NOS

Podcast De Dag: als je wordt opgeroepen door Poetin

foto: Taiga.infofoto: Taiga.info
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: als je wordt opgeroepen door Poetin

Rusland-correspondent Iris de Graaf en journalist Pjotr Sauer vertellen in de podcast over de verhalen die zij horen van Russen die nu opgeroepen worden om in Oekraïne te vechten. Mannen én vrouwen, met én zonder militaire ervaring.

#1184 - Als je wordt opgeroepen door Poetin - De Dag

De mobilisatie in Rusland is begonnen en de ernst daarvan dringt door tot steeds meer gewone Russen. Sinds de aankondiging van president Poetin woensdag gaat het snel: protesten, volgeboekte vluchten, files aan de grenzen en ook al de eerste bussen op weg naar trainingskampen. Vandaag zijn de zogenoemde referenda van start gegaan, waardoor grote stukken van Oekraïne door Rusland geannexeerd gaan worden en de oorlog dus ook deels gevoerd zal worden op wat Poetin ziet als Russisch grondgebied.

Tot nu toe werd in de oorlog gevochten door vrijwillige Russische soldaten, maar dat verandert. Reservisten worden opgeroepen én ook allerlei andere mensen zonder militaire ervaring. In deze podcast vertellen Rusland-correspondent Iris de Graaf en journalist Pjotr Sauer over de verhalen die zij horen van mannen én vrouwen die nu worden opgeroepen door Poetin en de manieren die ze zoeken om daar onderuit te komen.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie