Podcast

Podcast De Dag: de pijn van inflatie

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de pijn van inflatie

Een student, iemand die op bijstandsniveau leeft, en een ondernemer vertellen in podcast De Dag hoe de hoge prijzen nu al grote invloed op hun leven hebben.

#1180 - De pijn van inflatie - De Dag

Al maanden wordt er over de hoge energieprijzen en inflatie gesproken en al maanden wordt er gewacht op Prinsjesdag, in de hoop dat er dan maatregelen komen die de gevolgen van die hoge prijzen verminderen. Maar, zo zei premier Rutte al meermaals, de pijn kan niet helemaal worden weggenomen.

In aanloop naar die voor velen belangrijke Prinsjesdag van morgen vertellen in podcast De Dag drie mensen uit verschillende lagen in de samenleving over de grote financiële zorgen die zij nu al hebben, en waarvan ze vrezen dat ze die straks niet meer kunnen bolwerken.

Maaike is student en valt voor haar gevoel tussen wal en schip, Jacqueline leeft op bijstandsniveau en is na de toeslagenaffaire huiverig om hulp aan te nemen en Marcel is bakker die per november 15duizend euro per maand meer moet gaan betalen voor zijn energierekening. Wat opvalt: alle drie voelen ze zich niet goed vertegenwoordigd door de regering en verwachten ze ook weinig van Prinsjesdag.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie