Podcast
NOS

Podcast De Dag: wachten op bevrijding in Oekraïne

foto: nieuwsuurfoto: nieuwsuur
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: wachten op bevrijding in Oekraïne

Inwoners uit Cherson, Melitopol en Marioepol vertellen over de gespannen stilte in aanloop naar het grote offensief in het zuiden van Oekraïne en hoe het ze onder de Russische bezetting vergaat.

#1181 - Wachten op bevrijding in Oekraïne  - De Dag

Cherson, Melitopol, Marioepol; dat worden de volgende steden die bevrijd gaan worden, zei de Oekraïense president Zelensky dit weekend. Na de bevrijding van de regio rondom Charkov in het Noord-Oosten van het land, richt het offensief om het land te heroveren op de Russen zich op het Zuiden.

Als eerste is Cherson aan de beurt, dan Melitopol en uiteindelijk ook het verwoeste Marioepol, is het plan. NOS-redacteur Chiem Balduk heeft contact met verschillende mensen in die steden en laat in podcast De Dag de appjes en video's horen die zij hem, met gevaar voor eigen leven, sturen. Hij vertelt hoe de inwoners wachten op de bevrijding, zich voorbereiden op het grote offensief, en bang zijn voor waar de Russen toe in staat zijn als ze zich gedwongen voelen om terug te trekken.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie