Podcast
NOS

Podcast De Dag: Het 'nieuwe Twitter' van Mark Zuckerberg

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Het 'nieuwe Twitter' van Mark Zuckerberg

Meta heeft de nieuwe app Threads gelanceerd, dat sterk op Twitter lijkt. Door alle problemen waar Twitter mee kampt en een meer gebruiksvriendelijke opzet dan andere Twitter-alternatieven, lijkt Threads een serieuze concurrent voor Elon Musk.

#1387 - Het 'nieuwe Twitter' van Mark Zuckerberg - De Dag

Na Facebook, Instagram en Whatsapp komt Mark Zuckerberg vandaag met een app die het 'nieuwe Twitter' moet worden: Threads. De app wordt gezien als een directe aanval op rivaal Elon Musk, tegen wie Zuckerberg ondertussen ook plannen maakt om het fysiek op te nemen in een kooigevecht.

Threads is voorlopig alleen nog beschikbaar in de VS en het VK. Europese dataprivacywetgeving houdt de lancering in de EU voorlopig tegen.

In deze podcast vertelt hoofdredacteur van Tweakers Wout Funnekotter over de strijd tussen Musk en Zuckerberg en de potentie van Threads. Interessant vindt hij de technologie achter die app, waarbij gebruikers zelf sociale netwerken kunnen maken en servers kunnen hosten. Daarmee geeft Zuckerberg in ieder geval op papier de controle en macht voor een deel uit handen en lijkt hij voor te sorteren op strengere regelgeving.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie