Podcast
NOS

Podcast De Dag: dreigen met een nucleaire ramp

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: dreigen met een nucleaire ramp

De spanning loopt op rondom de kerncentrale bij Zaporizja, in door Rusland bezet gebied in Oekraïne. President Zelensky waarschuwt voortdurend dat Rusland een explosie gaat veroorzaken, en dan gaat beweren dat het een Oekraïense aanval was. Gisteravond zei Rusland dat Oekraïne komende nacht de kerncentrale gaat aanvallen met drones en precisiewapens.

#1386 - Dreigen met een nucleaire ramp - De Dag

Een explosie en een kernramp zouden niet in het voordeel van Rusland zijn, maar niemand vertrouwt erop dat het daarom Moskou ervan zou weerhouden. De kerncentrale is een van de grootste in de wereld. Het is voor het eerst dat een kerncentrale een mogelijk doelwit is in een oorlog.

NOS-verslaggever Sander van Hoorn reisde de afgelopen weken langs het front in Oekraïne. Hij zag hoe de bevolking wordt voorbereid op een mogelijke kernramp. In de podcast De Dag vertelt hij over de mogelijke gevolgen van een ontploffing in de kerncentrale, hoe we de waarschuwingen uit Moskou en Kyiv moeten begrijpen, en hoe de bevolking geterroriseerd wordt door deze dreiging.

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie