Podcast
NOS

Podcast De Dag: nog meer chaos in stikstofdossier

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: nog meer chaos in stikstofdossier

De overheid weet van duizenden veehouderijen niet óf en welke stikstofvergunningen ze hebben. Mogelijk wordt er veel meer uitgestoten dan waar nu rekening mee wordt gehouden. Ondertussen wordt er lustig gehandeld in vergunningen.

#1275 - Nog meer chaos in stikstofdossier - De Dag

Terwijl het rijk - op zoek naar stikstofruimte - grootste plannen heeft om boerenbedrijven uit te kopen, blijkt dat de overheid van duizenden veehouderijen niet weet of ze een stikstofvergunning hebben en hoeveel ze mogen uitstoten. Mogelijk mogen ze legaal veel meer uitstoten dan nu wordt aangenomen. Of stoten ze juist veel meer uit dan waar ze toestemming voor hebben. Dat blijkt uit onderzoek van NOS-redacteur Thomas Spekschoor, die in podcast De Dag door de vele bomen het bos probeert te laten zien.

Het nieuws heeft mogelijk grote consequenties. Want wat betekent dit voor boeren? En voor de milieudoelstellingen om de uitstoot te reduceren? En hoe kan het dat het overzicht in zo'n belangrijk en gevoelig dossier totaal afwezig is?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie