Podcast

Podcast De Dag: hoe Jacinda Ardern een boegbeeld werd

foto: ANP, NOSfoto: ANP, NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe Jacinda Ardern een boegbeeld werd

Internationaal groeide de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern in korte tijd uit tot icoon van progressieve politiek en boegbeeld van nieuw leiderschap. Wat blijft daar na haar vertrek van over?

#1270 - Hoe Jacinda Ardern een boegbeeld werd - De Dag

Zo onverwacht als ze aan de macht kwam, zo onverwacht kwam afgelopen week ook de aankondiging van haar afscheid: de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern zegt na vijfeneenhalf jaar dat de tank leeg is en dat ze stopt. Dat is niet alleen in Nieuw-Zeeland groot nieuws, maar ook internationaal, want Ardern is in korte tijd uitgegroeid tot boegbeeld van nieuw leiderschap, icoon van progressieve politiek én voor met name veel vrouwelijke politici tot rolmodel. Maar in eigen land groeide het afgelopen jaar ook de kritiek.

Julia Wouters - politicoloog, spindoctor en schrijver van het boek De zijkant van de macht, over de positie van vrouwen in de politiek - vertelt in podcast De Dag wat Jacinda Ardern internationaal voor velen een inspirerende verschijning maakte. Wat is haar erfenis en wat blijft er na haar bestorming van het wereldtoneel over van de nieuwe regels die ze daar geschreven heeft?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie