Podcast
NOS

Podcast De Dag: hoe Extinction Rebellion zich in de kijker speelt

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe Extinction Rebellion zich in de kijker speelt

'Waar het gaat om impact via media exposure is de actie van Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag al geslaagd."

#1274 - Hoe Extinction Rebellion zich in de kijker speelt - De Dag

De snel groeiende klimaatbeweging Extinction Rebellion is al een aantal jaar veel in het nieuws. Ook deze dagen weer vanwege een aangekondigd blokkade van de A12 in Den Haag dit weekend. Er is verontwaardiging over arrestaties nog vóór het protest heeft plaatsgevonden, maar die arrestaties leiden ook tot meer aandacht en steun. Arrestaties rondom acties zijn voor Extinction Rebellion onderdeel van de mediastrategie.

Hoogleraar Sociale verandering en conflict aan de Vrije Universiteit Amsterdam Jacquelien van Stekelenburg, ook wel de 'protestprofessor' genoemd, kijkt met grote interesse naar de opmars van Extinction Rebellion, zegt ze in podcast De Dag, en naar de manier waarop de beweging zich steeds weer in de kijker weet te spelen. De zelfverklaarde 'rebellen' winnen gestaag aan invloed en worden breder geaccepteerd, te midden van een ook veel bredere opleving van het klimaatactivisme wereldwijd.

​​​​​​​Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie